Derby-ul campionatului italian se ține duminică seară, 7 noiembrie, de la ora 21:45, între AC Milan și Inter Milano, în runda cu numărul 12 din Serie A. Sunt echipele clasate pe locurile 2 și 3.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

AC Milan este în coasta liderului Napoli. Ambele au 31 de puncte, diferența o face golaverajul. Iar Inter completează podiumul. Campioana în exercițiu are 7 puncte în minus față de cele două.

La AC Milan, veteranii sunt la putere. În poartă, Ciprian Tătărușanu are intervenții salvatoare, iar în atac, Zlatan Ibrahimovic n-a uitat să marcheze.

De altfel, suedezul a fost rechemat la națională (săptămâna viitoare sunt programate meciuri din preliminarii Cupei Mondiale Qatar 2020), deși are 40 de ani. Asta după ce a ratat Euro 2020 din pricina unei accidentări.

Fruntașă în Serie A, AC Milan șchiopătă în Europa. Miercuri seară a făcut doar 1-1 cu FC Porto, la Milano, și are un singur punct în 4 jocuri. Două precedente le dau speranțe fanilor milanezi.

Doar două echipe au reușit să treacă de faza grupelor, după ce au încheiat primele trei etape fără punct: Newcastle în 2002 și Atalanta în 2019.

Cu Porto, Tonali a fost cel mai mai bun de la Milan, primind nota 7, urmat de Ciprian Tătărușanu. „Bravul Tătă” a primit 6.5 în „Gazzetta dello Sport”.

La Inter, situația arată bine în Ligă, problemele evidente sunt în campioanat. Totuși, echipa marchează mult. În 2021, doar Bayern Munchen și Manchester City sunt mai bune, la acest capitol.

Nerazzurrii sunt ca o mașină de goluri chiar și după despărțirea de Lukaku.

Cifrele nu mint. Noul departament ofensiv al lui Inzaghi s-a dovedit până acum perfect comparabil cu cel din sezonul trecut, rămânând pe podiumul european din 2021 în spatele a doar două superputeri: cu 83 de goluri marcate în anul calendaristic, în cele 5 principale campionate europene (Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța) au fost mai bune doar Bayern Munchen (94 de goluri) și Manchester City (84 de goluri).

AC Milan și Inter s-au bătut pe jucători. Tonali i-a fost suflat Interului, iar Çalhanoglu a ales să plece de la AC Milan.

Acum, ambele doresc un atacant de la Pisa. Inter are probleme cu banii, chinezii asigurând un buget redus.

Ultimul mare duel de mercato datează din vara lui 2019: Inter l-a blocat pe Sandro Tonali, dar Milan a fost cea care l-a luat pe mijlocașul Bresciei.

Inter îl vrea mai nou pe Aleksandar Kahvic, un atacant central născut în 2004, considerat unul dintre talentele date de sectorul de tineret Steaua Roșie.

Băiatul născut în Doboj, Bosnia-Herțegovina, este antrenat de o glorie a Interului, Dejan Stankovic, fiind comparat, ca fizic, cu Edin Dzeko.

Victoria cu 2-1 a celor de la AC Milan are cota 9.3 la Fortuna.