​​Liga 1 la fotbal programează un duel inegal duminică, 7 noiembrie, de la ora 18:30, între Dinamo și CFR Cluj. Ardelenii vin după o deplasare lungă în Olanda, unde au jucat joi seară cu AZ Alkmaar.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Dinamo nu se regăsește nici avându-l pe bancă pe un tehnician de-al casei, Mircea Rednic, 59 de ani, antrenor care a activat și la CFR, în 2013, după experiența de la Standard Liege.

Tehnicianul a anunțat că noua față a echipei sale, una mai atrăgătoare, va putea fi admirată din iarnă încolo.

Etapa a 15-a din Liga 1 o găsește pe Dinamo pe penultimul loc al ierarhiei, cu 8 puncte adunate.

În Liga 1, Dinamo n-a mai învins de pe 2 august, 3-1 cu Academica Clinceni, formație de pe ultimul loc (4 puncte).

De atunci, victorii au mai fost, dar au contat mai puțin: 3-2 într-un meci amical cu Petrolul Ploiești, liderul din Liga 2, și 1-0 cu Ripensia Timișoara, în Cupa României.

„Ne lipsește foarte mult o victorie care să deblocheze mental echipa”, este părere președintele Iuliu Mureșan, cel adus de omul care ar conduce clubul din umbră, Nicolae Badea, ca să salveze echipa. „O victorie ar fi surpriza campioantului”, crede Ion Pârcălab, fostă glorie a dinamoviștilor.

Președintele a solicitat prezența lângă echipă a unor oameni din zona managementului sportiv, precum Ionel Dănciulescu și Florin Răducioiu. Până la urmă, n-a izbutit să convingă pe niciunul să i se alături „Puriului” pe bancă.

În vestiar nu este liniște. Nu există meci după care Rednic să nu se ia de jucători. Iar asta lasă urme. Așa s-a născut conflictul lui Deian Sorescu cu antrenorul, scandal care a fost la un pas să degenereze într-o bătaie. Trimis la echipa a doua, Sorescu a fost reprimit în lot chiar înaintea jocului cu ardelenii.

În acest moment, Dinamo are o formulă „CFR II”, conducerea și administratorul judiciar fiind două persoane care au lucrat în Gruia pe când clubul era condus de Arpad Paszkany.

Plecat din Ardeal odată cu „Arpi”, Mureșan a fost nevoit să lucreze la alte cluburi, nemaifiind dorit la gruparea feroviară.

Ambele echipe vor înscrie are cota 2.14 la Unibet.