​Se anunță un derby de poveste pe „Old Trafford”, sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 14:30, în etapa cu numărul 11 din Premier League. Cea mai mediatizată echipă a momentului, United, înfruntă campioana City, în meciul care adună toate orgoliile în Manchester.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Managerul spaniol Pep Guardiola a făcut prostia să spună că meciul cu FC Brugge, din Ligă, este mai important decât cel cu United, iar propriii fani au început să-l fluiere.

Se spune că, în restul lumii, „diavolii” sunt mai iubiți, dar în oraș, supremația o dețin „cetățenii”. O ciudățenie pentru unii, nimic surprinzător pentru alții, având în vedere istoria și mai puțin palmaresul.

United încheie sâmbătă o serie de 3 jocuri, începută cu Tottenham și continuată cu Atalanta, în care managerul Ole Gunnar Solskjaer n-are voie să piardă. Are o victorie cu londonezii și o remiză smulsă în prelungiri la Bergamo, în grupele Ligii.

În clasament, United începe etapa de pe locul 5, cu 17 puncte. City se află două locuri mai sus, cu 20 de puncte. Distanța față de liderul Chelsea (25 de puncte) nu este însă deloc de neglijat pentru niciuna dintre echipe.

Probleme zdravene pe linia de fund pentru Manchester United. Francezul Varane are probleme musculare. Și suedezul Lindelof este indisponibil.

De asemenea, mijlocașul francez Paul Pogba, despre a cărui plecare la Juventus Torino sau la Real Madrid se vorbește tot mai des, are de ispășit o pedeapsă pentru eliminarea din meciul cu Liverpool, 0-5.

City a șocat etapa trecută din Premier League, 0-2 acasă cu Crystal Palace, echipa lui Patrick Vieira (francezul a făcut carieră la Arsenal, dar ultima echipă pentru care a jucat a fost chiar City, sezonul 2010-2011), cu stoperul francez Laporte eliminat în prelungirile primei reprize. Eșecul venea după o altă rușine, 0-1 cu West Ham United, în Cupa Ligii.

Trupa lui Pep Guardiola și-a vărsat tot năduful pe nevinovații de la Club Brugge, 4-1, după 1-1 la pauză. Îngrijorător este că City încasează gol aproape la fiecare apariție, semn că nu pune preț de apărare.

0-2 a fost scorul ultimelor dueluri, indiferent că gazdă a fost City sau United. Ambele dispute au avut loc în 2021.

Scorul 0-2 are cota 2.3 la Superbet.