Etapa a 12-a din Serie A se pornește la drum vineri, 5 noiembrie, când programează duelul Empoli vs Genoa, de la ora 21:45, pe „Stadio Carlo Castellani”.

Foto:

FC Empoli stă mai bine în clasament și are liniște în vestiar. Este pe locul 11, cu 15 puncte adunate de pe urma a 5 victorii, și arată ca o trupă ferită de griji.

Empoli și Fiorentina sunt singurele formații care n-au remiza în dreptul lor.

Cu Genoa va fi un duel al orgoliilor pentru antrenorul Aurelio Andreazzoli, 67 de ani, care a stat pe banca genovezilor acum doi ani.

Dar n-a făcut prea mulți purici. Mai exact, a activat din iulie 2019 până în octombrie 2019. Adică doar 8 meciuri.

Genoa se prăbușește, alunecând până pe locul 17, primul de deasupra liniei retrogradării.

Gruparea „Grifonului” este cea mai slabă formație, dintre cele 20 pe care le conține Serie A, dacă luăm în calcul doar ultimele 5 etape.

În respectivele runde, a remizat de 3 ori și a pierdut de două ori. Mai există o formație care n-are succes în ultimele 5 runde, Udinese, dar friulanii au doar un eșec și 4 remize.

Totuși, Genoa propune un marcator destoinic. Mattia Destro are 6 goluri, cu 3 mai puține decât liderul Ciro Immobile (Lazio), suplinind apatia nord-macedoneanului Goran Pandev (38 de ani), fără gol în actuala stagiune.

Ca un făcut, nu doar Genoa, ci și celelalte echipe din Serie A care provin din zona Liguria, adică Sampdoria și Spezia, au probleme în clasament.

La Genova, soarta lui Davide Ballardini, 57 de ani, atârnă de un fir de ață, iar rezultatul jocului de la Empoli ar putea fi decisiv.

Cel dorit să vină la echipă este Andrea Pirlo, ex-Juventus Torino, care are un profil considerat ideal pentru a o propulsa pe Genoa către o dimensiune internațională.

Clasamentul este din ce în ce mai înfricoșător, chiar dacă, în urmă cu un an, în etapa a 11-a, Genoa era penultima, cu două puncte mai puțin decât astăzi.

Genoa are probleme de lot. Cu Empoli va lipsi tocmai Destro, iar absența lui complică și mai mult situația.

Genoa caută să-i rodeze pe Maksimovic, Vanheusden și pe Farés, avându-l pe Caicedo fără meci ca titular bifat.

De asemenea, procesul de predarea a clubului (Genoa se află în procedură de vânzare) nu ajută echipa să rămână focusată pe obiectiv.

Ultimul duel a avut-o tot pe Empoli gazdă și le-a revenit oaspeților, scor 3-1, în 2019.

La Superbet, remiza are cota 3.7 pentru partida Empoli vs Genoa.