Duel cu pretenții de play-off la Pitești, vineri, de la ora 20:30. Este al doilea meciul al rundei cu numărul 15 din Liga 1 (ultima a turului), după jocul Chindia Târgoviște - Gaz Metan Mediaș, meciul care deschide etapa de la ora 17:30.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

În Trivale, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, se înfruntă formațiile de pe locurile 9 și 4. Niciuna nu traversează cel mai bun moment, dar vor să confirme sezonul trecut, în care au ținut steagul sus.

Piteștenii au pierdut ultima etapă, 1-2 cu FCSB, însă au meritul de a-și fi păstrat constanța din ultimele 4 partide, în care marcaseră de fiecare dată.

FC Argeș este la două puncte de locul 6, ocupat de Rapid, care trimite în play-off.

Andrei Prepeliță nu o vede pe Botoșani trăgând la titlu. ”Există acolo sus echipe bune. FCSB, Craiova şi CFR. Sunt echipe bune, care au bugete bune. Sunt trei echipe bune. Vom vedea!”, a comentat „Prepe”.

Tehnicianul are așteptări mari de la jocul cu moldovenii, dorințe exprimate după eșecul cu FCSB: „E prima înfrângere după 10 meciuri. Trebuie echipa să aibă atitudine. După o înfrângere am reuşit meciuri bune sezonul trecut”.

Moldovenii sunt pe locul 4 și prezintă un început de criză. „Morișca” nu mai funcționează ca la început pentru antrenorul Marius Croitoru.

4 egaluri și o înfrângere în ultimele 5 meciuri de campionat au făcut să sune alarma în birourile în care patronul Valeriu Iftime face de zor calcule pe cine să mai vândă la vară.

Rezultatele fără victorie au îndepărtat-o pe Botoșani de Top 3 în Liga 1.

Distanța de liderul CFR, pe care l-a învins în meci direct, este de 12 puncte, iar față de Craiova și FCSB, de 4, respectiv 3 puncte.

Atârnă greu și eliminarea din Cupa României. FC Botoșani a fost scoasă la penalty-uri chiar de FC Argeș, pe 22 septembrie, după 0-0 în timpul regulamentar și în prelungiri. S-a jucat tot în Trivale, stadion care nu le aduce prea mult noroc botoșenenilor.

Echipele și-au împărțit victoriile. Dincolo de duelul de Cupă, în 2021 s-au mai întâlnit o dată, 1-0 pentru piteșteni în Moldova, iar în 2020 FC Botoșani a câștigat pe terenul adversarei cu 3-2.

Ambele echipevor înscrie are cota 2.23 la Stanleybet.