Oarecum relaxată de modul cum decurg ostilitățile în Liga 1, campioana CFR Cluj are nevoie de concentrare sporită în cupele europene. Liderul României riscă eliminarea din grupele Conference League. În Olanda, joi, 4 noiembrie, de la ora 19:45, n-are voie să piardă cu AZ Alkmaar.

Foto:

Olandezii sunt primii în Grupa D, cu 7 puncte, iar ardelenii sunt ultimii - cu un singur punct. Între cele două grupări stau cehii de la FK Jablonec (4p) și danezii de Randers FC (3p).

AZ Alkmaar și-a arătat pe deplin forța și în Eredivisie, unde sâmbătă a trecut cu 3-2 acasă de Zwolle, după ce a fost condusă cu 2-0 de ultima clasată.

Alkmaar rămâne, totuși, o echipă de mijlocul clasamentului în Olanda.

Momentan, împarte clasamentul în două. Este pe locul 9, dar distanța până în vârf este de 11 puncte (liderul Ajax Amterdam are 26 de puncte).

Alkmaar are însă un meci mai puțin. Cu 18 puncte, în eventualitatea unei victorii, ar urca până pe locul 6, o poziție mai apropiată de valoare echipei.

Saltul din ultima perioadă este evident, AZ având 4 victorii în ultimele 5 meciuri disputate în campionatul intern. Adică 12 puncte. Nici măcar granzii Ajax (10p) și PSV (9p) nu se pot mândri că au avut un randament mai bun.

Cu CS Universitatea Craiova și cu FCSB pe urmele sale în Liga 1, campioana s-a descotorosit greu de FC Voluntari, cu un gol în minutul 89 marcat de Omrani.

Din 14 etape, gruparea ardeleană a câștigat 12 și are un avans de 8 puncte față de olteni.

Dan Petrescu menține o situație tensionată în lot. Severul antrenor din Generația de Aur l-a trimis la echipa a doua pe stoperul Denis Ciobotariu, l-a exclus din lot pe atacantul croat Gabriel Debeljuh, apoi l-a reprimit, a sărit să-l bată pe mijlocașul argentinian Emmanuel Culio, altfel unul dintre preferații săi, și s-a certat cu mijlocașul islandez Runar Sigurjonsson.

În tur, AZ Alkmaar a câștigat doar cu 1-0 în Gruia, dar diferența în joc a fost mai mare. A decis Karlsson, cu un gol înscris încă din prima repriză.

La nevoie, când dă peste adversari mai puternici, CFR știe să se strângă în defensivă și caută să țină tabela imaculată în prima repriză, pentru a încerca să lovească decisiv după pauză.

Speranțele CFR-ului sunt legate de elanul și de forma lui Claudiu Petrila, tânărul urmărit de AS Roma și care în trecut a susținut probe la Sampdoria.

Fortuna oferă cota 2.41AZ Alkmaar nu va marca în prima repriză în poarta românilor.