Într-o seară europeană, cu dueluri în Europa League și în Conference League, Liga 1 propune un duel interesant: Farul Constanța vs FCSB. Este vorba despre un joc programat la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii 1, dar amânat.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partida dintre FC Farul Constanţa şi FCSB să fie reprogramată, din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean. Astfel, meciul se va disputa joi, 4 noiembrie, de la ora 20:30.

Decizia LPF vine ca urmare a solicitării celor de la FCSB, care au cerut amânarea pe motiv că nu au la dispoziție 13 jucători valizi din cauza infectărilor cu COVID-19 și a accidentărilor.

Forul care reglementează activitatea primei divizii a decis ca noua dată de disputare a partidei să fie 4 noiembrie, ținând cont de datele libere din calendar.

Conform regulamentului aflat în vigoare, meciul trebuie reprogramat la prima dată liberă disponibilă, însă nu mai devreme de șapte zile de la cea în care a fost programat inițial (24 octombrie, în acest caz).

FCSB s-a bazat, pentru a reuși să amâne meciul, pe paragraful de regulament în care se specifică faptul că o echipă trebuie să aibă la dispoziție cel puțin 13 jucători, dintre care un portar, pentru a putea juca un meci.

Cei de la Farul, însă, prin vocea președintelui Gică Popescu, au contestat poziția celor de la FCSB, susținând că un meci poate fi amânat dacă echipa în cauză nu are 13 jucători valizi strict din cauza infectărilor cu COVID-19, nu și a accidentărilor, cu este cazul la echipa lui Edi Iordănescu.

Până la urmă, constănțenii vor trebui să se împace cu soarta, deși ar fi vrut un 3-0 la „masa verde”.

Gică Hagi l-a revitalizat pe Adrian Petre (4 goluri) după modelul George Țucudean și are în Jefte Betancor un marcator de elită.

Spaniolul are 9 goluri și se va lupta cu Andrei Ivan, 8 goluri pentru titlul de golgheter. Arădeanul Petre este și responsabil cu executarea loviturilor de la 11 metri.

Farul vine după o victorie importantă la Botoșani, 2-0, într-o perioadă în care echipa arăta fragilitate la jocurile din deplasare.

La 3 zile după duelul cu FCSB-ul finului Gigi Becali, Gică Hagi o primește acasă pe CS Universitatea Craiova, a doua clasată și una dintre formațiile cu care „marinarii” au tot făcut afaceri (trupa din Bănie l-a transferat pe Alexandru Cicâldău, pe care mai apoi l-a vândut la Galatasaray Istanbul).

FCSB nu se gândește decât să lege victoriile. Echipa joacă urât, dar lui Edi Iordănescu nu-i pasă.

Estetica îl preocupă doar pe patronul Gigi Becali, a cărui răbdare este pusă serios la încercare. Afaceristul dă impresia că stă să explodeze, dar se abține cât poate de mult, ținând cont că FCSB are rezultate.

La Unibet, un gol realizat de Betancor, de la Farul, are cota 2.95, iar o reușită a lui Adrian Petre, tot de la gazde, are cota 3.3.