AC Milan are o singură variantă de luat în calcul cu FC Porto, miercuri, 3 octombrie, ora 19:45, pe teren propriu. Duelul face parte din Grupa B a Champions League.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Trupă de succes în Serie A, unde duce o luptă la baionetă cu Napoli, AC Milan suferă în Liga Campionilor.

Ar fi rușinos să termine competiția pe ultimul loc, într-o grupă altfel redutabilă, cu Liverpool și Atletico Madrid pretendente cu argumente solide la calificare, dar cu Porto având un nivel european mediu.

Surprinzător, AC Milan n-are punct în Grupa B, iar cu Porto n-are decât o soluție: victoria cu orice preț.

Gruparea din Lombardia are golaveraj 3-6, adică o medie de un gol marcat pe meci și două încasate pe partidă.

În tur, golul columbianului Luis Diaz a fost suficient pentru o victorie mare a formației care a ratat titlul în Portugalia în fața celor de la Sporting Lisabona.

Antrenorul Sergio Conceicao, fost mijlocaș care a făcut carieră la rivala Inter Milano (2001-2003), a construit o trupă redutabilă, care uluia Europa în dubla cu Juventus Torino, din martie 2021 (optimile de finală ale competiției).

Pe teren propriu, „dragonii” au câștigat sâmbătă seară, 4-1, cu Boavista Porto, în campionat, unde sunt lideri, cu 26 de puncte în 10 jocuri.

Însă, cu 4 zile înaintea de acest joc, Porto s-a prăbușit în Cupa Ligii, 1-3 cu CS Santa Clara.

Eșecul contra unei codașe din campionat se explică prin folosirea unor fotbaliști mai puțin utilizați și arată că rezervele nu sunt de nivelul titularilor.

În clasamentul grupei de Liga Campionilor, Porto are 4 puncte, la fel ca și Atletico Madrid, campioana Spaniei.

În acest moment, Liverpool pare de neatins. „Cormoranii” au 9 puncte și beneficiază de un atac exploziv, cu 11 goluri realizate.

La Superbet, 0-2 goluri la Milano are cota 1.77, iar victoria gazdelor - cota 2.12.