Liga Campionilor la fotbal se întoarce la mijlocul acestei săptămâni, iar primele meciuri vor avea loc marți, 2 octombrie. De la ora 22:00, Bayern Munchen o primește în vizită pe Benfica Lisabona.

Foto:

În Grupa E, Bayern Munchen aleargă de una singură, iar asta o poate deconecta de la anumite confruntări.

Are 9 puncte, fără gol primit, golaveraj 12-0, iar Benfica (4 puncte), Barcelona (3 puncte) și Dinamo Kiev (un punct) se bat pentru „resturile” de la masa bogaților.

Bavarezii au scăpat de-o grijă: Cupa Germaniei, în condițiile în care și în sezonul au ratat-o, permițându-le celor de la Borussia Dortmund să câștige trofeul.

Rușinea cu Borussia Monchengladbach, scor 0-5, deși primul 11 i-a conținut de Lewandowski, Muller, Sane sau Gnabry a reprezentat un blocaj imposibil de explicat de echipă și de către staff.

O lipsă de implicare și carențe de prospețime fizică și mentală, situații deloc specifice unei formații serioase precum Bayern.

Colapsul ar putea anunța alte căderi, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat în decursul sezonului.

Din fericire, pentru Bayern a urmat un răcoritor 5-2 în campionat, cu Union Berlin, în deplasare, iar situația s-a calmat așa cum a pornit, instantaneu.

Era nevoie de o reprezentație de forță pentru ca echipa să nu dea impresia că ascunde o criză.

Dacă va ajunge la concluzia că formația are nevoie de o pauză, antrenorul Julian Nagelsmann ar putea odihni anumite elemente. De asta ar putea profita Benfica, disperată să prindă locul secund în grupă.

Benfica Lisabona, locul 3 în Portugalia, la un punct de liderul Porto și de ocupanta locului secund, campioana Sporting Lisabona, trage la locul al doilea în grupa de Ligă, care trimite mai departe.

De câteva zile, lusitanii se gândesc doar la duelul cu Bayern. Astfel, au neglijat jocul de campionat de sâmbătă, 1-1 cu GD Estoril Praia, formația din Lisabona fiind egalată în ultimul minut de joc. Remiză care vine după alt egal în deplasare, scor 3-3.

Așadar, meciuri în care trupa lui Jorge Jesus a punctat pe tablelă, iar fragilitatea arătată de nemți în ultimele două jocuri din Germania oferă speranțe că poate marca cel puțin o dată în meciul de marți seară.

Un gol marcat de Benfica pe terenul din Munchen are cota 1.67 la Casa Pariurilor.