Campioana Dinamo Kiev trage tare să rămână în față și s-o țină la o distanță rezonabilă pe vicecampioana Șahtior Donețk, în Premier League, așa cum este denumit campionatul de fotbal din Ucraina. Iar în runda care bate la ușă, formația lui Mircea Lucescu are un meci fără complicații, în deplasare, cu FK Mariupol, ultima clasată. Se joacă sâmbătă, la ora 14:00, în etapa a 13-a.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Este o cursă exclusiv în doi în Ucraina, iar asta din momentul, destul de îndepărtat, de când Dnepr Dnepropetrovsk, a treia forță a țării, a depus armele, înghițită hulpav și iremediabil de problemele financiare.

Dinamo are 32 de puncte și este singura formație neînvinsă din Ucraina. În spatele ei stă la pândă puternica Șahtior, cu 29 de puncte. Trupa italianului Roberto De Zerbi are același număr de goluri marcate ca și Dinamo Kiev, 31. Deosebirea se face în apărare.

După 12 runde, „Il Luce” are o defensivă impecabilă, cu doar 3 goluri încasate. Cu un joc fantezist pus în scenă de brazilienii din lot, „minerii” au un număr dublu de goluri primite.

Golgheterul campionatului este un om de-al lui Lucescu, Viktor Țîgankov, element de bază la Dinamo. Internaționalul ucrainean de 23 de ani este urmat de 6 jucători cu câte 6 goluri marcate. Printre ei, doi coechipieri: Buialski și Harmash.

Partida cu Mariupol nu ar trebui să le ridice probleme de netrecut dinamoviștilor. Este o dispută care vine la 3 zile după duelul direct din Cupa Ucrainei.

Miercuri seară, a câștigat, scontat, Dinamo cu 2-1 (goluri Verbic și Shabanov pentru oaspeți), gazdele reducând din diferență în 85. Lucescu n-a folosit ”artileria grea”.

Țîgankov n-a jucat deloc, iar Garmash a intrat în minutul 68. Însă, au prins primul 11 Shaparenko, Sidorciuk și Zabarnîi, care au dus echipa în sferturile de finală.

Duelul de la Mariupol, de pe stadionul „Vladimir Boiko”, pregătește jocul de săptămâna viitoare, de marți - 2 noiembrie, cu Barcelona. E posibil ca Lucescu să odihnească numele grele, pentru a avea prospătă echipa la derby-ul cu catalanii, aflați în plină criză.

Ilichiveț Mariupol este ciuca bătăilor în campionat. Dintre cele 13 goluri marcate, 6 le-a înscris Andrei Kulakov, un atacant de 22 de ani. Are cea mai slabă defensivă, cu 29 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de aproape 2,5 goluri pe meci încasate.

La 888sport, pariul că Dinamo Kiev va conduce pe tabelă încă de la pauză are cota 1.49.