Etapa a 11-a din La Liga programează joi seară, de la ora 22:30, un duel inegal la prima vedere, între UD Levante și Atletico Madrid.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Campioana Spaniei vine după un 2-2 eroic la Madrid, cu Real Sociedad, care pentru oaspeții din Țara Bascilor a însemnat revenirea pe primul loc la acel moment. Atletico a întors un 0-2 periculos grație eternului uruguayan Luis Suarez.

Pentru Diego Simeone, care în decembrie 2021 împlinește 10 ani pe banca echipei din Madrid, veștile bune vin din Italia, unde fiul său, Giovanni Simeone, care a dezamăgit la experiențele avute la Fiorentina și la Cagliari, și-a regăsit forma și a marcat, duminică, 4 goluri în Hellas Verona - Lazio 4-1.

Levante n-are victorie în primele 10 etape, la fel ca și Getafe (două puncte).

Cele 5 puncte au venit după tot atâtea remize. În atac, antrenorul spaniol Javier Pereira mizează pe Roberto Soldado, 36 de ani, un atacant care promitea mult acum 15 ani.

Fost la Real Madrid în perioada 2003-2008, cu o pauză de un sezon la Osasuna (2006-2007), Soldado a dat din casă, vorbind deschis despre excesele galacticilor, după ce, recent, brazilianul Roberto Carlos dezvăluise câteva detalii despre obiceiurile jucătorilor de la Real, de la sticlele cu vin mereu prezente la masă până la nopțile nebune cu „Il Fenomeno” Ronaldo.

În interviul lui Roberto Soldado pentru „The Guardian”, atacantul confirmă că, deși era foarte tânăr la acea vreme, a intrat foarte bine în obiceiurile momentului de la Real.

„Văd fotografii de când eram la Real și mi-e rușine. Eram copil. Au fost jucători ca Figo, Zidane, Raul, care erau mari profesioniști.

Dar eu eram obsedat de alții. I-am urmat pe cei pe care nu ar fi trebui să-i urmez.

Trebuie să fii responsabil pentru tine, să știi ce este bine și ce este greșit, unde este limita. Am mers acolo crezând că sunt mai puternic decât Beckham, însă nu eram pregătit mental.

Am băut încă de la 17-18 ani. Dacă era ora 1:00, iar cineva spunea să merg la un pahar, eram primul care mă pregăteam să ies afară.

Nu am avut grijă de mine. Mâncam mult, iar acum mă uit la fotografiile vremii și mă întreb cum am reușit să joc la galactici în acea stare”.

La Fortuna, pariul că gazdele marchează are cota 1.73.