Cupa Germaniei la fotbal revine la mijlocul acestei săptămâni cu partidele din faza 16-imilor de finală. De la ora 21:00, Borussia Dortmund o înfruntă acasă pe modesta FC Ingolstadt.

Foto:

Borussia a demonstrat forță și caracter, la ultima apariție din Bundesliga. Nu s-a pierdut cu firea și a avut reacție după acel șocant 0-4 cu Ajax Amsterdam din Liga Campionilor.

„Galben-negrii” au făcut instrucție, sâmbătă, cu Arminia Bielefeld, formație cu doar 5 puncte în campionat și situată pe penultimul loc.

Cu Arminia, a absentat norvegianul Erling Haaland, iar olandezul Donyell Malen i-a luat locul pe poziția de vârf avansat.

În calitate de deținătoare a trofeului și de principală urmăritoare a liderului Bayern Munchen în campionat (cele două sunt despărțite de un singur punct, după 9 etape), Borussia Dortmund nu va rata ocazia să facă spectacol pe „Signal Iduna Park”, chiar dacă va porni cu multe „rezerve” printre titulari.

Singura slăbiciune? Obișnuiește să primească gol, fiind mânată în luptă de dictonul „să dăm un gol mai mult decât adversarul”.

În a doua ligă a Germaniei, FC Ingolstadt a ieșit involuntar în evidență, la finalul săptămânii trecute, cu un episod incredibil. Momentul nebunesc s-a petrecut în timpul meciului din deplasare cu Erzgebirge Aue.

Protagonistul negativ a fost un jucător al echipei-gazdă care, după o fază de joc, și-a pierdut capul și a scuipat în direcția asistentului.

Este vorba despre mijlocașul echipei Erzgebirge Aue, Clemens Fandrich, care a fost eliminat și va primi o pedeapsă aspră din partea Federației Germane de Fotbal.

Jucătorul, după ce a contestat o aruncare de la margine atribuită adversarilor, a reacționat vehement, dar și a flegmat în direcția tușierului.

Fotbalistul născut în 1991 a comis gestul în minutul 89 al meciului. Echipa sa a câștigat cu 1-0, iar FC Ingolstadt rămâne ultima, cu 5 puncte.

Ingolstadt are un lot plin de ciudățenii: un canadian, Caniggia Ginola Elva, un turc, Fatih Kaya, un marocan, Nassim Boujellab, un danez, Andreas Pulsen, un finlandez, Selman El Baset, precum și un croat, Fabijan Buntic.

La Casa Pariurilor, un gol marcat de oaspeți are cota 2.23.