​El Clasico, cel mai tare meci de fotbal al lumii, are programată o nouă reprezentație de gală, duminică după-amiază, de la o oră neobișnuită - 17:15. Partida are loc în etapa cu numărul X din Spania.

HotNews.roFoto: Hotnews

În ultimele 3 din partide din campionat, gruparea catalană a câștigat două.

Vine după un succes lejer cu o formație suficient de incomodă, Valencia, scor 3-1, dar și după o victorie chinuită acasă, miercuri, cu Dinamo Kiev, 1-0, în grupele Ligii Campionilor, cu germanul ter Stegen făcând miracole între buturi.

Barcelona ocupă ocupă locul 7 în La Liga, cu 15 puncte, în timp ce surprinzătorul lider, Real Sociedad, are 20 de puncte.

Real Madrid stă mai bine în clasament, pe locul 2, cu 17 puncte. Cel mai bun atac, 22 de goluri, dar și o apărare parcă făcută din plastilină, cu 10 goluri încasate, care înseamnă o defensivă mai slabă decât formații precum Bilbao, Rayo Vallecano, Espanyol sau Betis.

S-au dus vremurile în care Messi se duela cu Ronaldo, dar meciul Barcelona-Real Madrid rămâne întotdeauna atractiv.

Barcelona sângerează, deși ultimele semne sunt de ușoară revenire. Antrenorul Ronald Koeman este obligat să schimbe generațiile unui club care încă îl plânge pe Messi, de a cărui despărțire nu s-a împăcat.

Față de Real, Barcelona a fost lipsită de o zi de odihnă, evoluând miercuri seară în grupele Ligii.

La catalani, argentinianul Sergio Aguero prinde tot mai multe minute și este de așteaptat ca, în curând, să facă un cuplu exploziv cu olandezul Memphis Depay.

Karim Benzema ține în spate atacul „albilor”, sprijinit, din când în când, de Rodrygo și de Vinicius. Franco-algerianul a închis tabela marți seară, la 5-0 cu Șahtior Donețk, în grupele Ligii Campionilor.

Rechemat la națională, atacantul trage tare, cu scopul de a impresiona pe ultima sută de metri, înainte de anunțarea celui care va câștiga „Balonul de Aur” (ceremonia va avea loc pe 29 noiembrie).

Tradiția joacă de partea „albilor”. 2-1, 3-1 și 2-0 sunt scorurile, din 2020 și 2021, pentru Real Madrid în meciurile cu Barcelona.

Fortuna are cota 2.33 pentru pentru o remiză la pauză în El Clasico.