Meciul din Olanda se dispută joi seară, 21 octombrie, de la ora 22:00. Se anunță o partidă echilibrată, între două nume grele ale Europei. Meciul contează pentru etapa a 3-a din faza grupelor.

Foto:

Grupa B a fost până acum un duel umăr la umăr între PSV Eindhoven și AS Monaco, ambele cu câte 4 puncte.

Totuși, de pe locul 3 poate țâșni în frunte Real Sociedad, liderul surprinzător din Spania.

Bascii au două remize, dar în runda a 3-a se duc în Austria, pentru duelul cu codașa Sturm Graz, care n-a agonisit nimic la capitolul puncte, singura zestre fiind un gol marcat.

Eindhoven, vizibil mai puternică decât în stagiunea trecută, s-a distrat în campionat, 3-1 cu Zwolle.

Golurile PSV-ului au picat târziu, după minutul 80, însă suficient ca echipa să rămână în coasta liderului Ajax Amsterdam, la doar un punct în spate. Forcingul din final denotă potențial de echipă mare.

În schimb, eliminată dramatic din Liga Campionilor de Șahtior Donețk înainte de faza grupelor, AS Monaco vede Liga Europa ca pe un purgatoriu prin care este nevoită să treacă fără o prea mare implicare.

În campionatul din Hexagon este pe locul 10, iar o nouă clasare între primele 4 pare utopică în acest moment al sezonului (s-au scurs primele 10 etape din Ligue 1).

Totuși, AS Monaco s-a transformat, în ultimii ani, din formația boemă care reprezenta un „cimitir al elefanților” unde veneau jucători cu nume înainte să se retragă într-o grupare care scoate capul în Europa și emite pretenții măcar în Franța.

Antrenorul croat Niko Kovac nu se poate baza la această confruntare pe Diatta, Fabregas, Golovin, Mannone și pe Sidibe.

Diferența de nivel dintre cele două campionate este evidentă. Ritmul din Olanda este sub cel practicat în Franța, țara care dă campioana mondială și deținătoarea Ligii Națiunilor.

Totuși, vârfurile din Eredivisie sperie orice trupă de mijlocul clasamentului din Hexagon, așa cum se prezintă monegascii în acest moment.

Ultimul duel direct, din 2017, s-a terminat nedecis, 0-0. Dar, în 2015, AS Monaco a învins cu 3-1.

Iar partidele mai vechi le-au revenit olandezilor: 2-0 și 1-0 în 2005, iar în 2003 s-a terminat la egalitate: 1-1.

La Superbet, pariul 0-3 goluri în meci are cota 1,4.