CFR Cluj se întoarce cu cearcăne în Europa, după ce a încasat a doua înfrângere a sezonului în Liga 1 la fotbal, 0-2 cu Rapid, pe terenul din Mioveni. Revenirea campioanei României va avea loc la meciul din Conference League cu AZ Alkmaar, de joi seară, ora 22:00. Partida se dispută în Gruia.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

*Duelul va fi LiveScore pe HotNews.ro.

Conducerea ceferistă a pus eșecul cu Rapid pe seama unei mobilizări scăzute în fața unui adversar proaspăt promovat din liga secundă și aflat într-o aparentă scădere de formă. Și i-a trasat antrenorului Dan Petrescu să repare moralul zdruncinat al jucătorilor.

Tehnicianul n-a stabilizat echipa, implicată la toate nivelurile în scandalul care s-a lăsat cu alungarea antrenorului Marius Șumudică și a președintelui Marian Copilu.

La CFR Cluj urmează să-și facă simțită prezența și noul șef, Cristian Balaj, numit la clubul din Gruia după schimbările bruște din urmă cu câteva săptămâni.

Campioana României o prinde pe AZ Alkmaar în plin fuleu. Din cele 12 puncte pe care le are, 9 au fost reușite de olandezi în ultimele 3 jocuri.

Cu 3 victorii la rând, Alkmaar a urcat până pe locul 9, lăsând în urmă vremurile tulburi, care au destabilizat-o.

Iar ultimul rezultat sperie pe oricine: 5-1 cu Utrecht, a treia forță a campionatului, după Ajax Amsterdam și PSV Eindhoven.

Pentru gruparea batavă, în actualul sezon, remiza nu și-a făcut loc. Cel puțin, nu în Eredivisie.

Apare trecută o singură dată, în Conference League. Este vorba despre un 2-2 efervescent cu Randers, în Danemarca.

Antrenorul Pascal Jansen a imprimat jucătorilor săi un stil ofensiv, cultivat la echipa a doua a celor de la PSV Eindhoven, unde a lucrat din iulie 2015 până în decembrie 2020, atunci când a semnat cu AZ Alkmaar.

Rivala CFR-ului are doi marcatori în Top 10 din Eredivisie: olandezul Dani de Wit, cu 5 goluri, și suedezul Karl Jesper Karlsson, cu 4 reușite.

Grupa D din Conference League are un clasament în trepte. Liderul AZ Alkmaar deține 4 puncte, iar până la ultima clasată, CFR Cluj, cifrele care indică punctele scad progresiv cu câte o unitate.

Astfel, FK Jablonec are 3 puncte, iar Randers - două puncte. Singura echipă care are golaveraj negativ este CFR, 1-2, doar o remiză cu danezii.

Doar primele două locuri trimit mai departe în competiție, așa că gruparea ardeleană n-are prea multe variante în partida de joi seară, dacă vrea să supraviețuiască.

Este greu de crezut că, la stilul de totul sau nimic abordat de olandezi, CFR Cluj, care este nevoită să atace și riscă astfel să se lase descoperită, va scăpa fără gol primit în partida de joi seară.

Fortuna oferă cota 1,98 pentru pariul că se vor marca 3 sau mai multe goluri în meci.