Pe arena din Buzău se vor alinia sâmbătă, de la ora 20:30, FCSB și CS Mioveni, în vederea unui duel pentru etapa a 12-a a primei divizii fotbalistice din România.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Trupa cantonată în Berceni, după ce a fost alungată din Ghencea, are prima șansă, prin prisma tradiției, formei de moment și a poziției în clasament. Dar și grație resurselor financiare, unice în România zilelor noastre, pe care le deține.

Bucureștenii au probleme de lot, cu Florin Coman și Octavian Popescu pe lista accidentaților, dar și pandemia i-a lovit puternic.

La FCSB, noul coronavirus a făcut din nou victime: Straton, Șerban, antrenorul Edi Iordănescu și întreg staff-ul său au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„Începem să recuperăm jucători, cu ajutorul staff-ului medical, care este 24/24 în jurul băieților. Sperăm că de săptămâna viitoare să îl reintegrăm încet, încet și pe Tavi Popescu.

Florinel rămâne cu problema mai veche care este de durată, la Șerban mai durează, iar la Panțîru, din păcate, pauza e mai de durată”, a afirmat Iordănescu, pentru FCSB TV.

Vicecampioana are cel mai puternic atac, cu 20 de goluri, dar nu oferă golgheterul campionatului.

Cel mai bun marcator al Ligii 1 este spaniolul Jefte Betancor, de la Farul Constanța, cu 8 goluri, urmat de Deian Sorescu, de la codașa Dinamo, cu 6 reușite.

De la FCSB s-au remarcat ofensiv Ianis Stoica și Claudiu Keșeru, ambii cu câte 3 goluri.

Adică o „rezervă” și un jucător abia venit. Cifrele arată că echipa lui Gigi Becali marchează mult, dar o face folosind mulți jucători, proveniți din toate liniile.

FCSB are 5 succese consecutive, dacă punem la socoteală și meciul de Cupa României cu CS Hunedoara, adjudecat în prelungiri.

Ultimul eșec, acel 1-4 cu CFR Cluj, care a însemnat revenirea la viață a echipei, după haosul în care o adâncise necoptul Dinu Todoran.

Lotul FCSB-ului s-a îmbunătățit de la acel moment cu jucători de calitate. Așa se face că un talent precum Constantin Budescu nu și-a găsit loc în echipă, rămânându-i doar bucuria golurilor înscrise la antrenament, din parcarea stadionului.

Iar pe margine sunt jucători nerefăcuți, care freamătă de nerăbdare și care ar putea intra oricând în primul 11, iar primul nume este cel al căpitanului tradițional, Florin Tănase.

CS Mioveni a câștigat amicalul cu Rapid, 1-0, din pauza competițională. Dar, în meciurile oficiale, ultima victorie datează de pe 23 august, 1-0 cu FCU Craiova 1948.

Locul 11 reflectă pretențiile și investițiile făcute la echipă: două victorii în 11 runde, iar situația nu este chiar de sfârșitul lumii.

Totuși, trupa argeșeană are puține goluri înscrise, doar 6, cu toate că în apărare nu stă chiar dezastruos, doar 13 goluri.

Un gol al lui Claudiu Keșeru este premiat cu cota 2,23 la Stanleybet.