​​La San Salvador, unde joi dimineață (ora 5:05) este programat meciul El Salvador - Mexic, din campania de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar 2022, numai de fotbal nu le arde gazdelor.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

USA este prima în zona CONCACAF, cu 8 puncte strânse în 4 etape. Le urmează Mexic, 8 puncte, și Canada, 6 puncte. Primele 3 clasate merg direct în Qatar, iarna viitoare.

Locul 4, ocupat acum de Panama (5 puncte), tot atâtea puncte ca și El Salvador, asigură doar barajul. Grupa conține 8 formații. Celelalte trei sunt Costa Rica și Honduras și Jamaica.

În Salvador, lumea este pe stradă, protestând nemulțumită de introducerea criptomonedei bitcoin ca monedă oficială.

Din 7 septembrie, operatorii economici nu doar că sunt obligaţi să accepte bitcoin, ci trebuie să indice şi toate preţurile produselor şi serviciilor atât în dolari, cât şi în criptomonedă.

Se speră că ”revoluţia” va spori consumul şi va relansa economia ţării, deşi o mare parte a populaţiei se opune schimbării epocale.

7 septembrie 2021 va rămâne în istorie pentru El Salvador ca fiind ziua în care Bitcoin a dobândit curs legal alături de moneda naţională, dolarul.

Iniţiativa, care face din ţara din America Centrală singura din lume care a luat o decizie similară cu privire la criptomonedă, fusese deja anunţată la începutul lunii iunie. Salariile şi pensiile rămân în dolari, moneda naţională.

Mexicanii merg liniștiți pe peso, moneda oficială, și și-au văzut de fotbal. Au remizat cu Canada și cu Panama, au victorii la Costa Rica și la Jamaica.

Argentinianul Martino, selecționerul Mexicului, a construit o echipă pragmatică.

La Fortuna, pariul că se vor marca 3 sau mai multe goluri în meci are cota 2,22.