Pe Wembley, în calea vicecampioanei Europei, Anglia, se pune de-a curmezișul Ungaria, o formație în cădere liberă după Euro 2020. Meciul direct, din etapa a 8-a, care are loc cu trei runde rămase de jucat în grupă, nu mai are importanță pentru maghiari, care vor vedea competiția la televizor.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Britanicii dau ora exactă în Grupa I, cu 19 puncte în 7 meciuri, golaveraj 23-2, iar Ungaria privește neputincioasă de pe locul 4, cu 10 puncte.

Între ele în clasament se interpun Albania, 15 puncte, și Polonia, 14 puncte. Este de așteptat sprintul leșilor lui Lewandowski, care nu concep să rateze prezența la baraj.

Anglia a avut o deplasare plăcută în Andorra, unde și-a pus la punct golaverajul, scor 5-0.

În schimb, maghiarii lui Marco Rossi s-au prăbușit la Budapesta, pierzând sâmbătă seară, 0-1, în fața Albaniei, care nu mai este deloc echipa pe care italianul Gianni De Biasi o ducea la Euro 2016.

Cele două naționale trăiesc diferit, după turneul final continental.

Anglia n-a acuzat șocul ratării titlului european la penalty-uri în fața Italiei, fortificându-se și arătând că nu degeaba este a treia favorită la titlul mondial (după Brazilia și Franța), în timp ce maghiarii n-au putut ține ritmul de la turneul final, unde au evoluat excelent contra unor adversari de calibrul Portugaliei, Franței și Germaniei.

În tur, Anglia a învins cu 4-0, dar gazdele au ținut bine terenul, reușind să păstreze tabela nemișcată în prima repriză.

Meciul s-a lăsat cu scandal, fiind nevoie de intervenția forurilor sportive, după ce jucătorii lui Gareth Southgate au fost nevoiți să îndure reacțiile rasiste ale suporterilor.

În 2010, Anglia a învins Ungaria cu 2-1, iar în 2006, a fost 3-1 pentru britanici. Dueluri mai vechi, în 1999 (1-1) și în 1983 (3-0 pentru Anglia).

Mizăm pe un meci deschis. Pariul că în repriza a doua se vor marca două sau trei goluri are cota 2,3 la Superbet.