Nemții sunt șerifi stelari în Grupa J, a României, dar misiunea lor n-ar fi completă fără o lecție aplicată celor care le-au răpit bucuria de a face maximum de puncte într-o serie care nu i-a solicitat prea tare, pentru a merge la Cupa Mondială. Nord-macedonenii ar putea regreta amarnic cutezanța de a pune piedică Germaniei chiar la ea acasă.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Ce mână luptă cavaleria teutonă? Tocmai eșecul uluitor de pe 31 martie.

Atunci, s-a pierdut o bătălie, nicidecum războiul. La 3 zile după victoria la limită și fără strălucire de la București, Germania părăsea uluită stadionul din Duisburg, învinsă cu 2-1 de o formație calificată în premieră la turneul final continental.

Germania a marcat prin Gundogan (Manchester City), din penalty, în timp ce reușitele adversarilor au fost semnate de Pandev (Genoa) și de Elmas (Napoli).

A fost înfrângerea care a lăsat de înțeles că Germania nu este pregătită să strălucească și nu poate merge până la capăt la turneul final, fapt confirmat de cruda realitate.

După ce și-a terminat prezența chinuitoare la Euro 2020, Germania a zbrobit totul cu noul selecționer, Flick, în partidele de luna trecută.

2-0 cu Liechtenstein, 6-0 cu Armenia și 4-0 cu Islanda sunt scorurile de la începutul lunii septembrie.

Oaspeții sunt într-o permanentă competiție internă, la echipa națională.

Fotbaliști care prind minute puține la formațiile lor de club, cazul lui Timo Werner la Chelsea, caută să impresioneze cumva la lotul național.

Rivalitatea lor face bine echipei, care nu se oprește din marcarea golurilor la niciun meci bifat, indiferent de adversar, și nu pică deloc bine celor care o înfruntă.

După 3 bătăi încasate la Euro, macedonenii au avut o lună septembrie doar cu egaluri: 0-0 cu Armenia, 2-2 cu Islanda și 0-0 cu România. Toate trei au fost supărătoare, pentru că au reușit să domine, iar în Islanda au și condus pe tabelă.

Macedoniei de Nord i-a dispărut liderul, Goran Pandev, retras, iar reașezarea în teren se face cu șocuri.

Formația nu are visele de mărire de la finalul lunii martie. Atunci, spera să fie surpriza competiției continentale, iar entuziasmul le-a dat aripi.

Însă, la Europene, nu a reușit să se ridice, ca prestație și ca rezultate, nici măcar la nivelul Ungariei sau a Ucrainei, selecționate cu care se poate compara.

Casa Pariurilor propune cota 4,25 pentru pariul X/2, adică egal la pauză și victorie Germania la final.