​Naționala de fotbal a României n-are decât soluția victoriei contra Armeniei, în partida de luni seară, de la ora 21:45, la debutul pe noua arenă din Ghencea.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

*Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe ProTV.

Dacă vrea să rămână în funcție până la finalul preliminariilor, selecționerul Mirel Rădoi trebuie să arunce în luptă artileria grea și să atace cu toate liniile, mai ales că stadionul „Steaua” l-a purtat spre multe și importante succese, ca jucător la echipa de club.

Grupa J are calcule complicate, în spatele Germaniei. În mod normal, locul 2, care trimite spre baraj, ar trebui să fie disputat de România și de Macedonia de Nord, care arată în actuala campanie o valoare sportivă peste Armenia și peste Islanda.

Doar că atât România, cât și Macedonia au evoluții fluctuante și pierd puncte prețioase pe traseu. Așa a ratat România ocazia de a lua puncte din Armenia, așa a remizat Macedonia în Islanda, ieșită devreme din cursă.

România a pierdut dramatic în tur, la Erevan, cu goluri încasate în minutele 87 și 89, după ce a rămas în 10 oameni din minutul 77, ca urmare a eliminării nesăbuitului orădean George Pușcaș, atacantul de la Reading.

România și-a propus să sacrifice meciul cu Germania, pentru a fi proaspătă cu Armenia, care vine la București tocmai din Islanda.

Trupa spaniolului Caparros a avut rezultate în cădere, luna trecută. După 0-0 la Skopje, a urmat o lecție primită de la nemți, 0-6, dar mai umilitoare este remiza de la Erevan cu Liechtenstein, 1-1. Cu astfel de rezultate, armenii n-au șanse la locul 2 decât dacă se reinventează pe traseu.

Ibericul a impus un stil combinativ, dar s-a lovit de limitele fotbalistice ale elevilor săi, obișnuiți cu un stil britanic de genul „lungă și pe-a doua”.

Mijlocașul ofensiv Henrikh Mkhitaryan, de la AS Roma, dar trecut pe la Șahtior Donețk, Borussia Dortmund, Manchester United și Arsenal Londra, este singurul fotbalist de superclasă din lot. De la Hoffenheim vine atacantul Sargis Adamyan.

România are jucători legitimați la nivel înalt în Serie A, dar fie nu joacă și s-a retras din națională (portarul Ciprian Tătărușanu, de la AC Milan), fie refuză convocarea la prima reprezentativă (Ștefan Radu, Lazio Roma).

Fortuna, sponsor al echipei naționale de fotbal a României, oferă cota 2,1 Armenia nu pierde în Ghencea (semnul X2, adică remiză sau victorie a vizitatorilor).