Argentina - Uruguay se ține la Buenos Aires, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:30. Este un clasic al Americii de Sud.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Argentina i-a chemat la luptă pe Messi și Di Maria de la PSG. Devenit cel mai bun marcator din America de Sud, Messi caută strălucirea totală la lotul național, având în vedere că acomodarea la Paris se face mai greu decât s-ar fi crezut.

Cu Mbappe revendicând titlul de superstar, Messi nu reușește să înscrie câte 2-3 goluri pe meci, cum obișnuia la FC Barcelona.

Celeștii schimbă liniile în față. Agustin Alvarez, 20 de ani, de la Penarol Montevideo, Brian Rodriguez, 21 de ani, de la Los Angeles, plus Giorgian De Arrascaeta, 27 de ani, de la Flamengo, vin tare din urmă, pe a le lua locul unor Cavani și Luis Suarez tot mai solicitați la echipele lor de club, Manchester United respectiv Atletico Madrid.

Argentina a avut meci în Paraguay, înainte să o primează pe Uruguay. Lautaro Martinez este omul de gol pentru cei care dețin Copa America.

În Uruguay, altele sunt grijile. Williams Martinez, 38 de ani, apărător la Villa Teresa (Divizia a II-a), şi-a luat viaţa recent.

Sinuciderea a avut loc la şase luni după dispariţia lui Santiago Garcia din aceleaşi motive: depresia. Asociaţia jucătorilor a dat alarma, iar campionatul a fost suspendat.

Cu o lungă carieră de globetrotter în spatele, în Chile, Argentina, Anglia, Franţa şi Spania, Martinez a gustat bucuria de a purta tricoul naţionalei, cu ocazia unui amical împotriva Iranului.

Gestul extrem al lui Martinez a zguduit în mod deosebit opinia publică din Uruguay.

Datele publicate în ultimele zile de Ministerul Sănătăţii dezvăluie o problemă mai gravă şi mai răspândită decât se poate imagina: în 2020 au avut loc 718 sinucideri, adică 40 la 100.000 de locuitori.

În ultimul an au existat şi unele cazuri de sinucideri în ligile minore, astfel încât Mutual Uruguaya de Futbolistas Profesionale, uniunea jucătorilor, a lansat o alarmă cu privire la necesitatea asigurării unui sprijin psihologic adecvat pentru sportivi.

Federaţia a recunoscut necesitatea „unei intervenţii rapide şi decisive”.

Unibet premiază cu 3,55 remiza în partida de la Buenos Aires.