​Columbia se agață cu disperare de partida cu Brazilia, pentru a prinde un loc sub soarele Qatarului, în decembrie 2022. Duminică noapte, chiar de la miezul nopții, cu începere de la ora 00:00 în România, se dă lovitura de start pe arena din Barranquilla.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

În septembrie, Columbia a avut o lună prolifică. 1-1 cu Paraguay și cu Bolivia, dar și o victorie mare cu Chile, scor 3-1. Los Cafeteros transmit că au potențial să răstoarne marea Brazilie.

Liderul echipei este „aripa” de la Juventus, Cuadrado, care, la 33 de ani, încă aleargă de rupe pământul.

Ospina (Napoli), Barrios (Zenit), Uribe (Portp), Diaz (Porto), și Borre (Eintracht) aduc experiența căpătată în Europa. În atac se impune tot mai mult Miguel Borja, 28 de ani, de la formația braziliană Gremio.

Columbia caută măcar locul 5, care trimite la baraj. Se luptă cu Ecuador, dar poate prinde din urmă Uruguay-ul, însă trebuie să gestioneze bine presiunea venită din spate dinspre Paraguay. Columbia a avut o deplasare solicitantă în Uruguay, iar recuperarea va fi importantă.

Primele 4 clasate în America de Sud merg direct la turneul final.

Brazilia a fost perfectă în preliminarii, cu Tite (Adenor Leonardo Bacchi, 60 ani) pe bancă. Plus meciul întrerupt cu Argentina, din pricina problemelor cu carantina pe care le-au avut jucători de-ai deținătorilor Copei America.

Brazilia a început deja încălzirea pentru turneul final. După parcursul din preliminarii, nu este de mirare că are prima șansă la titulul suprem, cota 6, devansându-le pe naționalele Franței (7) și Angliei (9).

La Sportingbet, pariul că se vor marca 3 sau mai multe goluri în duelul din Columbia are cota 2,35.