Reprezentativa de fotbal a Belgiei testează campioana mondială joi, de la ora 21:45, în cea de-a doua semifinală a Ligii Națiunilor.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

VIDEO Liga Națiunilor: Spania, în finală după ce și-a luat revanșa în fața Italiei

Prima în clasamentul FIFA, Belgia devansează superforțe precum Brazilia, Anglia și Franța, apoi urmează Italia, Argentina, Portugalia și Spania, cu Mexic și cu Danemarca încheind Top 10.

Cele două echipe se întâlnesc din nou după semifinala din Rusia 2018, când golul lui Samuel Umtiti a fost decisiv.

Prima ediție a Ligii Națiunilor a revenit Portugaliei, care a depășit Olanda în finală.

Naționala belgiană a capotat în sferturile de finală ale Euro 2020 în fața Italiei.

După acea înfrângere, băieții lui Roberto Martinez au câștigat 5-2 împotriva Estoniei, 3-0 împotriva Cehiei și 1-0 împotriva Belarusului, în trei meciuri pentru calificarea în Qatar 2022.

Pe de altă parte, Franța suferă după eliminarea surprinzătoare de la Campionatul European, când a cedat la penalty-uri împotriva Elveției, la București.

În meciurile de calificare pentru Cupa Mondială au fost două remize (1-1 împotriva Bosniei și Ucrainei) și victoria de acasă împotriva Finlandei.

Înainte de acel meci de la Cupa Mondială 2018, ultima confruntare oficială dintre cele două echipe a fost finala pentru locul 3 de la Cupa Mondiale 1986, terminată cu victoria Franței la penalty-uri.

Dar numeroasele meciuri amicale jucate între cele două echipe naționale, chiar la începutul anilor 1900, au adunat 74 de confruntări: bilanțul indică 30 de victorii pentru Belgia, 25 pentru Franța și 19 remize.

Red Devils nu au câștigat un meci oficial împotriva francezilor de la calificările pentru Cupa Mondială 1982: 2-0 acasă, pe 9 septembrie '81.

BELGIA vs. FRANȚA 1 X 2
COTE SUPERBET 4.3 3.8 1.9

Vezi aici mai multe cote și pariuri.