Episodul 39 din duelul Italia - Spania se derulează miercuri, de la ora 21:45, pe Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) din Milano, în semifinalele Ligii Națiunilor (a doua finalistă se va alege între Belgia și Franța).

Foto:

Pentru iberici este revanșa semifinalei Campionatului European, când au fost eliminați la penalty-uri. Era 6 iulie, iar stadionul era Wembley.

Exact trei luni mai târziu (6 octombrie) se va disputa o altă semifinală, de data aceasta în Liga Națiunilor.

Azzurrii au ajuns în careul de ași terminând pe primul loc în Grupa A a Ligii Națiunilor, cu un punct avans față de Olanda. Ultimul meci disputat în competiție a fost pe 18 noiembrie 2020, victorie cu 2-0 împotriva Bosniei și Herțegovinei (goluri Belotti și Berardi).

De atunci, a trecut un Campionat European și primele meciuri de calificare pentru Cupa Mondială din Qatar 2022: în ultimele meciuri, băieții lui Mancini au remizat împotriva Bulgariei și Elveției, înainte de a câștiga cu 5-0 împotriva Lituaniei.

După înfrângerea împotriva Italiei la Londra, Spania a pierdut pe terenul Suediei (1-2) și a câștigat fără probleme împotriva Georgiei și Kosovo, 4-0 și 2-0.

Miercuri va fi un clasic al fotbalului mondial. Având în vedere și jocurile de verificare, Italia și Spania s-au întâlnit de 38 de ori în istoria lor: bilanțul este perfect egal, cu 11 victorii pentru fiecare echipă și 16 remize.

Cu toate acestea, italienii au marcat mai multe goluri: 44, față de cele 41 ale adversarilor.

Fără a lua în considerare Olimpiadele, primul meci oficial dintre cele două echipe naționale a fost disputat la Cupa Mondială din '34, în sferturile de finală: 1-1 pe 31 mai și 1-0 pentru Italia pe 1 iunie, cu un gol marcat de Meazza.

La Casa Pariurilor, pariul că se vor marca două goluri sau mai puțin în meci are cota 1,61.