Cagliari vs FC Venezia - Sarzii au schimbat antrenorul, însă karma negativă a rămas la echipă. Walter Mazzarri, un tehnician cu experiență, a fost adus să scoată căruța din șanț. Prima ocazie, vineri seară, de la ora 21:45, în etapa a 7-a din Serie A.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Cagliari are două puncte în clasament și își linge rănile de pe penultimul loc. Doar „lanterna” Salernitana se interpune între trupa lui Răzvan Marin, decăzut din rolul de lider la națională, unde Dragoș Nedelcu i-a luat locul la „închidere” în viziunea selecționerului Mirel Rădoi, și etapa viitoare.

Portughezul Joao Pedro este un lider obosit și lipsit de inspirație, iar Keita Balde nu oferă golurile aducătoare de puncte în clasament.

Din păcate, nici Răzvan Marin nu ajută echipa prea mult. Nu și-a pierdut locul de titular, dar evoluează la alibi, asumându-și puține responsabilități.

Nici aportul lui Kevin Strootman, mijlocaș cu mare experiență, nu se simte. Olandezul trecut pe la PSV Eindhoven, AS Roma sau Olympique Marseille nu influențează jocul, la cei 31 de ani ai săi.

Este un duel al codașelor. După 6 etape, FC Venezia este pe locul 18, o poziție mai sus decât Cagliari. Ca nou-promovată, este un loc logic, dar care trimite în liga secundă (ultimele 3 poziții expediază în Serie B).

La vizitatori, doar numele antrenorului este mare. Paolo Zanetti poate induce confuzia cu fosta legendă de la Inter Milano, argentinianul Javier Zanetti. Venezia are un lot cosmopolit.

Islandezi, americani, un canadian, un sloven, un norvegian, un francez, un nigerian, un marocan, un galez. Cu toții se străduiesc să adune cel puțin 40 de puncte, cu care speră evitarea întoarcerii rapide de unde au venit.

Prima victorie a celor de la Cagliari are o cotă mică, sarzii fiind favoriți. Dar faptul că gazdele vor conduce la pauză are cota 2,3 la Superbet.