Grupa D are un lider inedit, FK Jablonec, cu formațiile AZ Alkmaar și Randers FC pe urmele cehilor, fiecare cu câte un punct, iar pe ultimul loc s-a „decantat” nedorit CFR Cluj. Campioana României are prima ocazie să iasă la suprafață, joi seară, de la ora 19:45.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

*Meciul va fi LiveScore pe HotNews.ro.

Preluarea mandatului de către Dan Petrescu s-a făcut cu zbucium, cu 3 bătăi în 4 meciuri. Dar situația se limpezește, iar echipa prinde roșu-n obraji. A trecut cu brio peste o deplasare grea, la Arad, și privește cu optimism spre Europa, unde n-are voie să dea greș. Doar victoria o ține pe linia de plutire.

Trei elemente grele ale trupei care domină cu autoritate, de patru sezoane, România, Giedrius Arlauskis, Mario Camora și Denis Alibec, nu vor putea ajuta echipa din varii motive.

S-a terminat cu poezia și cu fotbalul bazat pe atac la CFR, după ce Marius Șumudică a fost alungat. A revenit vremea lui 1-0, 2-1 în Gruia, un joc simplu, direct, cu mingi lungi, bazat pe bătaie, nu pe combinații. O victorie „scurtă” s-a înregistrat și la Arad.

Danezii sunt în zona de confort, adică în play-off, în campionatul intern (locurile 1-6). 17 puncte în 10 etape înseamnă puțin peste jumătate din maximum care se putea obține. Locul în clasament este bun, 4, dar distanța față de liderul FC Midtjylland este semnificativă: 7 puncte.

În etapa trecută, Randers a pierdut tocmai la prima clasată, este adevărat că la limită, 0-1.

Numele antrenorului nu spune nimic: Thomas Thomasberg, dar echipa se bazează pe africani de forță în linia de atac, nu doar puternici, ci și agili.

Din cei 3 nigerieni din lot, doi sunt jucători ofensivi, iar unul este mijlocaș. Greul îl duce Stephen Odey.

Scorul 1-0 pentru CFR este premiat la Fortuna cu cota 6,4.