​Cu Luciano Spalletti, 62 de ani, Napoli este ca o rachetă în Serie A, cu toate meciurile, 6, câștigate și cu doar două goluri primite. Are prilejul, joi seară, de la ora 19:45, să strălucească și în cupele europene contra celor de la Spartak Moscova.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Gruparea de lângă Vezuviu înaintează mai greu în Europa, unde a remizat în prima etapă din Grupa C, 2-2 cu Leicester. Rezultatul nu este chiar rău, dacă ținem cont de revenirea de la 0-2, cu goluri marcate în ultimele 20 de minute.

Victoria devine o obligație cu Spartak Moscova, chiar dacă Ghoulam și Lobotka nu pot juca, având probleme medicale. Revelația echipei este atacantul Nigerian Victor Osimhen, 21 de ani.

Spartak Moscova evoluează în salturi. A învins cu 2-0 cu FK Ufa, dar, înainte, a cedat, 0-1 cu ȚSKA Moscova. Iar și mai înainte, un eșec cu Legia Varșovia, 0-1, în grupele Ligii Europa.

Luciano Spalletti știe bine campionatul din Rusia, după ce a antrenat pe Zenit St. Petersburg, perioada 2009-2014.

Napoli aleargă neîncetat în Serie A și privește pe toată lumea de sus în jos, iar fanii visează alături de oamenii lui Spalletti, după victoria cu 2-0 pe teren propriu împotriva Cagliari (goluri de la Osimhen și Insigne).

Astfel, Serie A ar putea putea primi prioritate, dar și prima victorie în Europa League este căutată mai ales că ar putea veni pe „Stadio Maradona”.

În prima zi a Ligii Europa, Napoli a obținut o remiză excelentă pe terenul lui Leicester datorită lui Osimhen dezlănțuit.

Pe de altă parte, Spartak Moscova a pierdut în meciul de deschidere acasă cu Legia Varșovia: 1-0 pentru vizitatori, datorită golului lui Kastrati în minutul 91. Ghinion mult.

Rușii mizează pe portughezul Rui Vitoria, care nu prea are spor în liga internă: 13 puncte în nouă meciuri, cu patru victorii și tot atâtea înfrângeri (și un egal). Decalajul de la Zenit, liderul, este deja de 10 puncte.

Napoli și Spartak Moscova s-au întâlnit deja în competiții oficiale, în urmă cu 30 de ani. Singura dublă confruntare datează din toamna anului '90, în runda a doua a Cupei Campionilor Europeni: a fost 0-0 în ambele jocuri, cu victoria celor lui Spartak la penalty-uri. Rușii au ajuns apoi până în semifinale, unde au fost eliminați de Marseille.

Napoli a câștigat o singură dată în șase meciuri împotriva echipelor rusești, 3-1 împotriva lui Dinamo Moscova, în optimile de finală ale Ligii Europa din 2015.

Bilanțul lui Spartak împotriva cluburilor italiene este de două victorii, cinci egaluri și opt înfrângeri, fără succes în deplasare. Ultimul meci a venit împotriva lui Udinese, în Cupa UEFA 2008: 2-1 pentru italieni la Moscova.

Pariul că se vor marca două goluri sau mai multe în prima repriză are cota 2,25 la NetBet.