În Hexagon, PSG s-a distrat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu un adversar limitat, Montpellier. A fost un 2-0 scurt, fără emoții. 24 de puncte în 8 etape, cu 22 de goluri marcate, înseamnă o supremație de necontestat pe plan local. Fără Leo Messi pe lista marcatorilor, deocamdată. Lucrurile vor sta altfel însă astăzi: duel cu Manchester City.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

PSG este concentrată pe obiectivul din Ligă, unde este favorită la câștigarea trofeului, la egalitate cu Manchester City, finalista din sezonul abia încheiat.

Fiecare formație are cota 5,25 că va triumfa la final, fiind urmate de Bayern Munchen, cota 7, și de Chelsea, cota 8.

Nu întâmplător, sunt chiar echipele care au investit cel mai mult în ultimii ani și care poftesc cel mai tare la cupa cea „urecheată”.

Pentru meciul din Anglia, Messi este pe lista indisponibililor, lângă Bernat, Gharbi, Kurzawa, Ramos și Verratti.

Așadar, ar putea rata revederea cu antrenorul care l-a valorificat cel mai bine și care îl iubește cel mai mult. Se știe că, pentru Pep, fotbalulul înseamnă Messi și alți 10.

Argentinianul este singurul fotbalist pe care spaniolul nu l-ar pune să se apere, dacă l-ar avea din nou la dispoziție. „Puricele” a fost aproape de City vara trecută, dar Barcelona nu i-a permis să plece liber de contract.

Iar când starul a devenit liber, în această vară, City încheiase campania de transferuri prin aducerea lui Jack Grealish investind o sumă care trebuie justificată în fața șeicilor: peste 100 de milioane de euro.

Manchester City o sperie pe PSG. „Cetățenii” au bătut, recent, campioana Europei, chiar la Londra, 1-0, iar în Ligă a debutat cu un furtunos 6-3 contra nemților de la Leipzig. La englezi nu lipsește decât Mendy, ocupat cu probleme extrasportive.

Sunt două echipe care se respectă mult și care își cunosc foarte bine valoarea. Nu pare un meci cu 4-5 goluri, chiar dacă ambele sunt echipe deschise, cu un plus la capitolul posesie pentru trupa lui Pep.

City este mai echilibrată în compartimente, în timp ce parizienii strălucesc de la mijloc în sus. Pariul 0-2 goluri are cota 2,3 la Superbet.