​​După rivalitatea dintre Steaua (cu versiunea adaptată, FCSB) și Dinamo, a doua mare dușmănie dintre fanii echipelor din Liga 1 este cea dintre craioveni și dinamoviști. Etapa a 10-a care se încheie în Bănie, de la ora 21:00, le pune față în față.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Format la Chindia Târgoviște de Silviu Dumitrescu, antrenorul craiovenilor, Laurențiu Reghecampf, este fan dinamovist, dar a apucat să joace la Steaua și a antrenat în Ghencea.

Cu siguranță, nu mila pentru situația dinamoviștilor îl va încerca pe Reghe, atunci când își va revedea formația de suflet. Nevoia de puncte este acută în ambele tabere. E adevărat că la Dinamo arde cel mai tare.

Antrenorul i-a scos din lot pe Alexandru Mateiu și pe Mihai Bălașa, dar echipa a reacționat bine, joi seară, cu CFR Cluj, în 16-imile Cupei României.

Golul lui Houri a scos din competiție campioana și oferă oltenilor perspectiva de a-și păstra trofeul. A fost o dulce revanșă a Craiovei, după eșecul din campionat cu CFR, 0-1.

Dinamo este pe penultimul loc, cu doar 6 puncte, strânse în două victorii.

Situația grea ar putea tensiona picioarele „câinilor”, iar blocajul psihic îl urmează pe cel fizic. Victoria din Cupa România, 1-0 cu Ripensia, oferă optimism și l-a readus în față pe Cosmin Matei.

„Foamea” de puncte a „câinilor” i-ar putea determina să se mulțumească și cu remiza care să întrerupă seria de 6 bătăi încasate în campionat.

Sorin Colceag, antrenorul de avarie al „roș-albilor”, a fost portar și știe cum să-și așeze defensiva, astfel încât să nu mai încaseze gol la fiecare joc.

Echipa nu are un antrenor „plin”, iar asta amplifică incertitudinea. „Puriul” Mircea Rednic este privit ca un „salvatore della patria”, deși a eșuat la ultima experiență bifată în Liga 1, Viitorul Constanța.

„Dacă n-ar fi fost vorba despre Dinamo, n-aș fi luat în calcul să preiau echipa”, a comentat Rednic perspectiva revenirii în „Groapă”.

La Unibet, pariul că se vor marca sub două goluri are cota 2,28.