Cursa bucureștenilor pentru a ține trena liderului CFR continuă sâmbătă seară, de la ora 21:00, pe Arena Națională. După 9 etape, distanța FCSB - CFR este de 9 puncte, după doar nouă etape scurse.

Foto:

Academica este ultima. Acolo a lăsat-o fostul antrenor, Ilie Poenaru, și de acolo trebuie s-o scoată noul „principal”, Ionuț Chirilă.

Ilfovenii au scăpat de o „grijă”: Cupa României, eliminată fiind de Gloria Buzău.

FCSB și-a găsit locul în optimile de finală ale Cupei, dar nu fără emoții. A tremurat cu CS Hunedoara, din liga a 3-a (5-3 în prelungiri, după 3-3 în 90 de minute și 3-0 pentru vicecampioni după 45 de minute), iar chinul echipei l-a înfuriat la culme pe Edi Iordănescu, care a anunțat amenzi și alte pedepse pentru indolenți.

Ionuț Chirilă este un personaj slobod la gură, cu faptele neconcordând cu vorbele, de multe ori. Acum câteva luni, fiul lui nea Vanea se oferea să antreneze echipa lui Becali și să pună ca garanție de câștigare a titlul suma de 500.000 de euro.

„Becali nu înțelege care este valoarea unui antrenor și nu știe ce trebuie să facă un antrenor. De aceea, numirile pe care le face sunt întâmplătoare.

I-am mai spus public lui Gigi că îi garantez, cu 500.000 de euro, că iau titlul în România. Dacă nu iau titlul pierd banii pe loc, iar dacă iau titlul îmi dă el 1 milion de euro! I-am spus asta. Îi pun 500.000 de euro la o bancă. Dacă îl câștig îmi dă el banii, dacă pierd titlul, ia banii.

În România sunt foarte mulți antrenori care nu au nicio responsabilitate! Un antrenor trebuie să aibă responsabilitate și să răspundă pentru ce face. Dacă aș fi proprietar aș spune antrenorului «Îți dau 10% din orice jucător pe care mi l-ai adus la un anumit nivel».

Și invers: «Dacă un jucător pe care am 500.000 iau doar 100.000 de euro, tu răspunzi cu un credit la bancă, parte cu mine, în acest contract»", a apus Ionuț Chirilă.

Patronul FCSB-ului nu l-a luat în serios, iar Chirilă a rămas să bolborosească pe margine.

Ca antrenor la juniorii echipei Dinamo, unde i-a avut pe Mihai Tararache, Florentin Petre, Laurențiu Lică și alții, Chirilă s-a duelat cu Steaua.

Acum, cu formația care era socotită „satelitul” FCSB-ului, Chirilă are prilejul să-l facă pe Becali să-și muște pumnii de necaz.

La Superbet, combinația: egal la pauză, victorie FCSB la final și între 0 și 4 goluri înscrise în meci are cota 4,1.