​Este vremea pentru Cupa României la fotbal, faza 16-imilor de finală, când intră în concurs formațiile din prima divizie. CS Mioveni și Rapid sunt două nou promovate, iar marți seară, de la ora 21:30, își vor măsura forțele în Cupa României.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Suferința este mai mare la CS Mioveni, care, la finalul săptămânii trecute, a plecat cocoșată din Ilfov, 0-4 cu Voluntari. Orice adversar simte miros de sânge și un animal rănit, după un astfel de rezultat.

Și Rapid traversează vremuri tulburi, după acel start entuziasmant. Are 3 jocuri oficiale la rând cu câte două goluri primite: CS Universitatea Craiova (2-2), UTA (2-2) și Gaz Metan Mediaș (1-2). Plus, între acestea, un 2-2 amical cu FC Argeș, pe 4 septembrie.

Pentru multe echipe, Cupa României este competiția în care sunt rodați jucători din linia a doua. Cei care nu prind minute în campionat au ocazia să facă impresie în Cupă. Este însă un trofeu pus în joc, așa că nu toți își permit să ia în derâdere întrecerea.

Rapid are probleme zdravene cu banca tehnică, iar rezultatele slabe au început în perioada în care antrenorul principal n-a mai avut liniște dinspre FRF. Mihai Iosif nu poate sta pe bancă, iar asta taie suflul și răpește ideile echipei.

Iosif se agita ca un leu pe margine, iar de multe ori i-au ieșit schimbările. De când vede jocurile echipei sale din înaltul tribunei, tehnicianul calcă pe lângă cu înlocuirile.

Faza 16-imilor Cupei se dispută într-o singură manșă. Astfel de dueluri se consumă în echilibru și cu grijă excesivă pentru a nu primi gol.

La Casa Pariurilor, scorul de 2-0 pentru Rapid, cu care s-a încheiat ultimul meci direct dintre cele două formații, joc care a contat pentru etapa a II-a din Liga 1, are cota 9,2.