E ora derby-urilor în Franța. De la 21:45, duminică, în capitală se va lupta Parisul cel bogat cu Lyon cel dornic de revenire. Practic, PSG înfruntă formația de la care a luat sceptrul dominației în Hexagon.

Lionel MessiFoto: Mehdi Taamallah / AFP / Profimedia

Infuzia de capital arab a tranformat echipa de lângă Turnul Eiffel într-o superputere pe plan național și o eternă favorită la câștigarea Ligii Campionilor. Iar venirea lui Leo Messi i-a pus câteva galoane.

În clasament, după 5 etape, PSG n-are emoții. Este prima, cu maximum de puncte. În meciul de Liga Campionilor de la Bruges, 1-1, s-a accidentat Kylian Mbappe, astfel că s-a făcut loc pentru Mauro Icardi.

Se așteaptă primul gol al lui Leo Messi, devenit cel mai bun marcator al Americii de Sud la națională, 79 de goluri pentru Argentina, înaintea lui Pele (77 de reușite pentru Brazilia). „Puricele” nu s-a acomodat cu atmosfera de la PSG.

La Lyon a venit antrenor Peter Bosz, fost la Ajax Amsterdam, Borussia Dortmund și la Bayer Leverkusen. Olandezul a pus ordine în echipă și a comandat câteva transferuri, precum Jerome Boateng, alungat de la Bayern Munchen.

Pe brazilianul Lucas Paqueta și pe elvețianul Xherdan Shaqiri, rezerve la AC Milan, respectiv Liverpool speră să-i facă să strălucească.

Iar fața frumoasă a echipei s-a văzut în Europa League. Olympique Lyon s-a instalat în fruntea Grupei A. A dus-o acolo succesul liniștitor realizat joi în Scoția, 2-0 cu Glasgow Rangers.

În campionat, doar locul 7 după 5 runde. Ultimele două victorii, cu Nantes și cu Strasbourg au dat uitării începutul anevoios.

La Betano, pariul că Leo Messi va deschide scorul are cota 4,2. Iar că va marca un gol, indiferent de momentul din partidă, are, de asemenea, o cotă atrăgătoare: 1,75.