Runda a 5-a din Bundesliga, prima divizie de fotbal a Germaniei, oferă un duel dezechilibrat sâmbătă, de la ora 16:30, când are loc grosul rundei. Este vorba despre meciul dintre Bayern Munchen și VfL Bochum.

Foto:

Campioana Bayern Munchen este pe cai mari în Europa, după 3-0 cu Barcelona la debutul în grupele Ligii Campionilor, meci în care nu le-a permis catalanilor niciun șut pe poartă, iar în Germania aleargă să se instaleze pe primul loc.

Deocamdată, în frunte s-a cocoțat o „intrusă”, Wolfsburg-ul lui Van Bommel. Distanța nu e mare. Decalajul de două puncte poate fi recuperat încă din actuala rundă.

Cu 13 goluri marcate, la egalitate cu Borussia Dortmund la acest capitol, Bayern Munchen are om de gol motivat. Cu 6 goluri înscrise în primele 4 etape, Robert Lewandowski simte puternic în ceafă răsuflarea viguroasă a nordicului Erling Haaland, autor a 5 goluri.

Rivalitatea polonezo-norvegiană asigură reclamă suplimentară pentru Bundesliga, un campionat care stă în umbra Premier League (Anglia) și La Liga (Spania), dar ține pasul cu Ligue 1 (Franța) și cu Serie A (Italia).

La Bayern, „Lewa” n-are rival pentru postul de vârf împins. Choupo-Moting nu-i asigură concurență reală, rolul său fiind de a fi gata să intre pe teren când Lewandowski lipsește din motive obiective (accidentări) sau când trebuie odihnit.

Nou-promovată, VfL Bochum n-are griji europene și tocmai a pierdut acasă cu Hertha Berlin, 1-3. Așadar, probleme pe plan intern, cu 3 puncte insuficiente și cu perspectiva unui alt meci pierdut, dat fiind numele și forma adversarului din Munchen.

Dacă a dat 3 „boabe” Barcelonei, ar fi lesne să ne „aruncăm” și să credem că Bochum nu poate scăpa prea „ieftin” din Bavaria. Totuși, s-a constat că echipele care evoluează la mijlocul săptămânii în cupele europene se prezintă obosite la următorul joc de campionat.

Pentru pariul că se vor marca 4 sau mai puține goluri, Casa Pariurilor oferă o cotă demnă de a nu fi ignorată: 1,81.