Încep meciurile din grupele Ligii Europa la fotbal. La Istanbul, Galatasaray și Lazio deschid joi, de la ora 19:45, programul Grupei E.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gruparea Cim Bom Bom arată imaturitate în joc și neputință de a închide meciurile, cel puțin în Superlig.

În ultimele două jocuri de campionat, jucate în deplasare, a condus de fiecare dată cu 2-0, dar a terminat la egalitate, cu Kasimpașa și cu Tranbzonspor.

Între aceste jocuri s-a strecurat o partidă amicală, câștigată cu 3-1 de Farul Constanța în fața formației de la Istanbul, în pauza competițională.

Trupa de pe Bosfor a avut 1-0, dar a încasat goluri în minutele 85, 87 și 90+3 de la gruparea lui Gică Hagi. Fără miză, dar relevant pentru forma Galatei.

După patru etape, Galatasaray este pe 5 în campionat, cu 8 puncte, cu două puncte în spatele celor 4 echipe din frunte, aflate la egalitate de puncte, 10.

I s-a umplut paharul răbdării lui Fatih Terim. Antrenorul i-a avertizat pe cei tineri și pe cei nou-veniți că trebuie să grăbească procesul acomodării. Au fost vizați ambii români, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, pe care ”Împăratul” îi schimbă mereu după pauză, atunci când îi folosește titulari.

Vor fi absențe importante la turci. Sofiane Feghouli și Arda Turan nu pot fi utilizați, fiind accidentați.

Lazio a obișnuit Europa cu două fețe. În trecut, a abordat competiția în Serie A cu o formulă de echipă, iar în cupele europene a trimis echipa secundă. Din echipa a doua face parte și românul Ștefan Radu. La 34 de ani, stoperul, preferatul fostului antrenor - Simone Inzaghi, nu este la inima actualului, Maurizio Sarri, 62 de ani.

Lazio este pe locul 7, iar dacă s-ar încheia mâine campionatul, ar fi în afara locurilor de cupele europene. Dar au trecut doar 3 runde și mai sunt etape destule de jucat.

După 3-1 cu Empoli și 6-1 cu Spezia, a urmat un usturător 0-2 cu AC Milan. Așadar, goluri primite și cu cei mici, dar și cu un uriaș al fotbalului italian.

În Grupa E mai fac parte Olympique Marseille și Lokomotiv Moscova.

Superbet răsplătește cu cota 3,7 că, în repriza a doua, Lazio va marca două sau mai multe goluri la Istanbul.