O partidă cu sens unic va avea loc miercuri seară, de la ora obișnuită de Ligă (22:00), în Grupa B a Ligii Campionilor între Liverpool și AC Milan. În celălalt meci, în Spania are loc duelul Atletico Madrid - FC Porto.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Istoria joacă un rol important, atunci când se revăd „cormoranii” și „diavolii”. Deopotrivă, amintirile răscolesc ambele tabere.

Finala istorică din 2005, de la Istanbul, 3-3, după 3-0 pentru AC Milan, adjudecată de englezi la penalty-uri, nu poate fi uitată vreodată.

Cum nu poate fi omisă revanșa luată de italieni doi ani mai târziu, la Atena, tot în finala competiției.

Liverpool s-a scuturat, după un sezon neconvingător. Trupa din orașul Beatles-ilor aduce puțin și doar acolo unde are nevoie. Echipa este bine sudată în apărare și are stabilitate, iar atacul oferă goluri.

Revenită în lumea bună a Europei, AC Milan face pași siguri pentru stabilizarea în elită. Zlatan Ibrahimovic a rămas același suedez cu gura mare, dar fără Liga Campionilor și fără Balonul de Aur în palmares.

Se consideră mai mare decât Leo Messi și decât Cristiano Ronaldo. „Nu eu am nevoie de Balonul de Aur, el are nevoie de mine”, a fost auzit lăudându-se, în stilul său, nordicul ajuns la aproape 40 de ani și care alternează perioadele de joc cu cele în care este accidentat.

Stefano Pioli a fost confirmat pentru acest sezon. Și-a pierdut portarul titular, plecat la PSG, o echipă cu pretenții la câștigarea Ligii. AC Milan vorbește franceza. Poarta a intrat pe mâinile lui Mike Maignan, adus de la Lille, plus atacantul Olivier Giroud, care stătea mai mult pe banca de rezerve la Chelsea Londra.

Ambele formații vin după victorii în campionat. Liverpool a câștigat cu 3-0 la Leeds, iar AC Milan a trecut acasă de Lazio Roma, 2-0.

La Unibet, pariul că în prima repriză se vor înscrie două goluri sau mai multe are cota 2,38.