Chelsea Londra, deținătoarea trofeului, intră în marea arenă a Ligii marți seară, de la ora 22:00, în Grupa H, pe care nici nu se gândește să n-o câștige, având în vedere că Juventus Torino, cu care se luptă pentru prima poziție, arată un început de criză în Serie A. Celelalte două formații, Zenit St. Petersburg și Malmo FF, nu le dau emoții londonezilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Londonezii fac adevărate demonstrații de forță în Premier League. Doar un gol primit în 3 etape, în remiza, 1-1, cu Liverpool, în care ar fi meritat victoria, după cum a recunoscut chiar neamțul Jurgen Klopp.

Banca de rezerve a londonezilor sperie. Nume ca Timo Werner nu mai au loc în primul 11.

Antrenorul german Thomas Tuchel l-a reinventat pe croatul Mateo Kovacic, care nu face doar muncă de distrugere și de recuperare, ci oferă și pase decisive în adâncime, precum cea de la ultimul meci de campionat cu Aston Villa (3-0). Kovacic l-a lăsat liber pe Romelu Lukaku, belgianul care este într-o formă de zile mari.

„Big Rom” este ceea ce le lipsea englezilor, pentru a atinge perfecțiunea în joc și rezultate.

„În Italia aveam o ocazie - două pe meci și trebuia s-o fructific. Așa se explică randamentul meu de acum. Trebuie să am grijă de fiecare ocazie”, a comentat Lukaku „dubla” izbutită cu Aston Villa, în care a avut procentaj maxim de reușită.

Zenit s-a instalat în fruntea Rusiei și în noul sezon. În 7 etape, n-a pierdut deloc, având 5 succese și două remize. Pe urmele sale sunt două grupări din Moscova, Lokomotiv (15p) și Dinamo (13p).

Tehnicianul Sergey Semak mixează forța localnicilor cu inventivitatea brazilienilor Santos, Wendel și Malcom. Experiența este adusă de ucraineanul Iaroslav Rakițki, fost om de încredere al lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk.

Stanleybet oferă cota 2,06 că deținătoarea trofeului va marca minimum 3 goluri în poarta rușilor.