​​Prima etapă din faza grupelor Ligii Campionilor la fotbal propune în Grupa E (unde tot marți se joacă meciul Dinamo Kiev - Benfica Lisabona, de la ora 22:00) un derby care acum câteva sezoane putea fi lesne o finală, dar care acum, la o privire atentă, se dezvăluie ca un meci dezechilibrat.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona și-a pierdut toată strălucirea după plecarea lui Leo Messi, iar corabia ținută la suprafață de eforturile lui Pique, Busquets și ceilalți catalani pur-sânge ia tot mai multă apă.

A plecat și francezul Griezmann, a venit olandezul Luuk de Jong, ale cărui cifre ca atacant nu impresionează (10 goluri în ultimii doi ani la Sevilla).

În față, argentinianul Kun Aguero este tot timpul accidentat și parcă n-ar vrea să debuteze, mai ales că visa să joace alături de Messi, iar acum trebuie să se descurce lângă Memphis Depay. Olandezul s-a transformat în principalul om din atac.

Face minuni la naționala Țările de Jos, iar la Barcelona și-a luat în serios rolul de lider, în vidul de putere lăsat după plecările lui Suarez și Messi.

Catalanii n-au jucat în La Liga la finalul săptămânii trecute, amânându-și partida cu Sevilla, de sâmbătă. Nu stau rău în campionat, unde n-au pierdut în 3 etape, dar îngrijorează fragilitatea defensivei, care a luat gol în fiecare joc, cu Getafe, Athletic Bilbao și de la Real Sociedad.

Ar trebui să iasă la iveală orgoliul catalanilor, strigat de atâtea ori pe străzi în atâtea alte ocazii, mai ales când vine vorba despre separarea de Spania.

Amintirea acelui 2-8 din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ediția 2020, încă doare. Iar de atunci au dispărut din echipă nume ca Luis Suarez și Leo Messi. Bayern avea să devină campioană.

Bavarezii s-au încărcat la Leipzig, 4-1, iar jocul etalat în Bundesliga începe să arate cum l-a desenat Julian Nagelsmann.

Campioana nu este prima în clasament (lider este Wolfsburg, cu 12 puncte, golaveraj 6-1), având o remiză în cele 4 etape, dar are un atac stelar, cu 13 goluri, la fel ca și Borussia Dortmund, unde norvegianul Erling Haaland rupe toate plasele.

Jamal Musiala, 18 ani, prinde tot mai multe minute la campioana Germaniei, iar nou-venitul Sabitzer își caută locul la mijlocul terenului între Kimmich și Goretzka. În față, legea o fac, prin rotație, Lewandowski, Gnabry, Sane și Muller.

La ce apărare are Barcelona și la ce atac arată Bayern Munchen, oaspeții pot marca fără probleme pe ”Nou Camp”.

Superbet oferă cota 1,7 că se vor marca 0-3 goluri în meci.