​Leeds vs Liverpool - O partidă cu un uriaș potențial ofensiv se derulează duminică, de la ora 18.30, în prima divizie fotbalistică a Angliei. Niciuna dintre echipe nu practică un fotbal închis.

Foto:

Ultimul meci direct s-a terminat nedecis, 1-1, dar în 2020 s-a jucat un spectaculos Liverpool - Leeds 4-3.

Marcelo Bielsa, argentinianul care a preluat banca tehnică a lui Leeds în 2018, a reuşit să termine pe locul 9 în sezonul trecut, după ce a reuşit o promovare istorică în Premier League, după o pauză de 16 ani.

Leeds are două puncte în 3 etape, în noul sezon de Premier League. Dar banca nu se clatină sub Bielsa, încă. Tehnicianul de 66 de ani, îndrăgostit de o filosofie ofensivă, a obținut prelungirea contractului.

Ambele formații au jucători în carantină, după revenirea de la naționala Braziliei: Rafinha la gazde, iar la oaspeți Alisson, Fabinho și Firmino.

Formaţia de pe Anfield a fost de departe cea mai "tăcută" formaţie importantă din Anglia pe piaţa transferurilor, cheltuind de aproape 4 ori mai puţin decât codașa Arsenal. Singurul jucător important sosit în vara recent încheiată a fost Ibrahima Konate, de la Leipzig.

Insuficient pentru a se lupta la titlu, cred specialiştii, în contextul în care City s-a întărit cu Grealish, Chelsea l-a adus pe Lukaku, iar United i-a adus pe Varane, Jadon Sancho şi Cristiano Ronaldo.

Doar că, din iarnă, formaţia lui Klopp ar putea fi întărită cu un fotbalist de atac: Marco Asensio este dorit neapărat de germanul Jurgen Klopp, iar Liverpool e dispusă să achite 30 de milioane de lire (35 de milioane de euro în schimbul mijlocaşului ofensiv).

Începutul de campionat este diferit. În 3 etape, Liverpool are 7 puncte și nu acceptă un alt sezon de duzină.

La Unibet, minimum 4 goluri (inclusiv) are cota 2,38.