​Este primul meci al antrenorului Dan Petrescu de la revenirea pe banca echipei căruia i-a adus 3 titluri. Deși se spune că a pregătit din umbră și derby-ul cu FCSB, câștigat de ardeleni cu 4-1, ”Bursucul” intră oficial în pâine abia la partida din Moldova, sâmbătă seară, de la ora 21:00.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Cu maximum de puncte în 7 etape, CFR n-are griji în campionat, ci stă cu ochii pe participarea în Conference League. Conducerea l-a ratat pe Constantin Budescu, pe care îl putea ”lipi” lângă Denis Alibec, dar nu există regrete, pentru că fondul salarial oricum stă să explodeze, dacă nu a și făcut-o deja.

Campioana i-a făcut vânt lui Alex Ioniță, plătit cu 240.000 de euro pe an, și nu știe cum să scape de Jonathan Rodriguez. De asemenea, Giedrius Arlauskis, Iasmin Laltovlevici, Alexandru Chipciu, Anas Tahiri și Guessouma Fofana nu mai sunt doriți în Ardeal.

Au venit, în schimb, Emmanuel Culio, Mihai Bordeianu și Florin Ștefan, primii doi fiind ”de-ai casei”.

CFR n-are încă președinte, după înlăturarea lui Marian Copilu la pachet cu antrenorul Marius Șumudică. Au fost doriți, pe rând, Florin Prunea și Cristi Balaj, dar până la urmă a fost adus doar Bogdan Mara, ca director sportiv, Dan Petrescu colaborând cu acesta din perioada Unirea Urziceni.

La Botoșani este liniște mormântală. Este locul unde pare că nu se întâmplă nimic niciodată. Conflictele sunt bine ascunse în interiorul grupului, iar rezultatele vin pe bandă rulantă. Singurul care agită apele este Hervin Ongenda, disputat de FCSB și CFR, dar dornic de aventuri externe. A plecat Andrei Chindriș la Santa Clara, în Portugalia.

Gruparea moldoveană este condusă cu pricepere și cu mână de fier de Marius Croitoru, antrenor fără licență PRO.

Stanleybet oferă cota 5,8 pentru un gol marcat de Hervin Ongenda. O reușită a lui Ciprian Deac, specialistul penalty-urilor la CFR, are cota 2,8 în Moldova.