Liga 1 la fotbal își reintră în drepturi după pauza determinată de preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022. Competiția a ajuns la etapa a 8-a, care programează vineri, de la ora 21:00, un derby de clasament, dar și un meci care conține multă tradiție: UTA Arad - Rapid.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Gazdele sunt pe poziția a 3-a, cu 14 puncte, iar giuleștenii ocupă locul 2, cu 16, lider fiind CFR Cluj, cu 21.

Cum prima poziție în Liga 1 pare de necontestat, la ce lot și ce antrenor are campioana, locurile ocupate de cele două devin cu atât mai meritorii.

Sunt două echipe care, deși au ca obiectiv evitarea retrogradării, arată un fotbal de play-off, iar clasamentul le răsplătește în acest moment.

Universitatea Craiova a spart recordul Rapidului, care nu primise gol până runda trecută. Rămâne de văzut dacă giuleștenii se clatină, după lovitura primită.

Lotul Rapidului nu are experiență de la mijloc în sus, dar în apărare stă cât se poate de bine. Ce are în exces nou-promovata este entuziasmul.

În acest sezon, UTA a pierdut doar cu Botoșani, în deplasare. Acasă stă bine în teren și n-a lipsit mult să câștige chiar și cu FCSB. Echipa are multe certitudini și puține slăbiciuni, după încă o campanie de achiziții făcută cu cap. Antrenorul Laszlo Balint construiește în jurul internaționalului de tineret David Miculescu.

Mai presus de orice, va fi și un duel al galeriilor. UTA și Rapid fiind două dintre cele mai iubite grupări din fotbalul românesc, în topul mediei de spectatori.

Casa Pariurilor propune o combinație pentru un meci închis, echilibrat: egalitate, sub 2,5 goluri și sub 9,5 cornere. Pentru asta, oferă cota 5.