Fotbalul jucat de fete ține ritmul cu cel jucat de băieți, cel puțin la nivel de Liga Campionilor. Cluburile mari din Europa se respectă și au, pe lângă o trupă redutabilă de băieți, și formații competitive compuse din fete. Slavia Praga și Arsenal Londra sunt două dintre aceste două grupări. Cele două se duelează în fazele eliminatorii ale competiției.

Foto:

În tur, în Anglia, a fost 3-0 pentru londoneze, iar cehoaicele și-au propus să întoarcă soarta calificării joi, de la ora 19.30. Casele de pariuri nu sunt darnice cu gazdele, oferind cotă sigură la victorie pentru Arsenal.

În campionatul intern, Slavia Praga n-are rivală. O arată ultimele 3 rezultate, încheiate fără gol primit: 2-0 cu Viktoria Pilsner, 4-0 cu Slovan Liberec și 8-0 cu FK Pardubice.

Arsenal strălucește și în Europa și pare o candidată, în actuala stagiune, la câștigarea trofeului, după ce s-a dovedit mai tare și decât finalista ediției trecute, Chlesea (Liga Campionilor la fete a fost cucerită sezonul trecut de Barcelona, 4-0 în finala cu Chelsea).

Ultimele rezultate sunt încântătoare: 3-2 cu Chelsea, 3-0 cu Slavia Praga, 3-1 cu PSV Eindhoven, 4-0 cu Okzhetpes și 4-0 cu Tottenham.

Cele 3 dueluri directe însemnă tot atâtea victorii londoneze: 3-0 în tur și un 8-0 în 2019 (ambele au avut loc la Londra) și 5-2 la Praga, în 2019.

De obicei, în fotbalul jucat de fete se înscriu multe goluri, atât în Europa, cât și în campionatele interne, mai ales când dezechilibrul valoric este evident. Totuși, miza calificării ar putea afecta apetitul ofensiv în jocul de la Praga.

Fortuna propune cota 2,33 că situația din tur se va repeta, nu neapărat să coincidă scorul, ci în sensul că nu se vor înscrie mai mult de 3 goluri în meci.