Olanda revine acasă marți, de la ora 21:45, pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam, acolo unde a jucat fără greșeală la Euro 2020, pentru duelul cu Turcia. Ciuca bătăilor la turneul final continental, Turcia dă semne de revenire în preliminariile mondiale.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Se duce o luptă la baionetă în Grupa G pentru primul loc. După 5 etape, Turcia, 11 puncte, este urmată la un singur punct de Olanda și de Norvegia.

Se știe că primul loc asigură automat calificarea la Cupa Mondială, iar locul secund trimite mai departe într-un play-off.

Olanda vine după un 1-1 în Norvegia și după un 4-0 cu Muntenegru, unde greul l-a dus același Memphis Depay (două goluri), olandezul Barcelonei.

Batavii îi au la comandă pe ”durul” Luis van Gaal, un general care a readus disciplina la lotul national și în fața căruia nu suflă niciun jucător.

Turcia s-a poticnit cu Muntenegru, 2-2 (a avut 2-0, dar a fost egalată în 90+7), dar n-a tremurat în Gibraltar, 3-0.

Turcii i-au oferit credit lui Senol Gunes după Europenele în care au fost ciuca bătăilor: 0-3 cu Italia, 0-2 cu Țara Galilor și 1-3 cu Elveția.

Turcii au marcat mult, 15 goluri, o medie de 3 goluri pe meci indică o națională în forță.

Obișnuiți să reacționeze emoțional, turcii văd rezultatele răbdării, iar premiul ar putea fi o calificare directă în Qatar 2022.

Superbet oferă cota 3,9 că oaspeții vor deschide scorul la Amsterdam.