Situație pe muchie de cuțit în grupa Grupa H. Clasamentul este strâns și toate cele 6 echipe sunt întinse pe distanța a numai 3 puncte.

Foto:

Croația și Rusia au câte 7 puncte, fiind urmate de Slovacia, 6 puncte. Slovenia, Malta și Cipru au fiecare câte 4 puncte și emit pretenții justificate, mai ales dacă invocă strict matematica, la câștigarea seriei.

Ambele echipe se prezintă stoarse după Euro. Slovacia vine de la Ljubljana, unde miercuri seară a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs la duelul cu Slovenia, încheiat la egalitate, 1-1.

Slovacii au același grup solid de la Europene, unde n-au rupt gura târgului. Echipa e construită în jurul lui Marek Hamsik, care la 34 de ani a lăsat Asia pentru Trabzonspor (Turcia). Mijlocul terenului îi mai conține pe Kucka și pe Lobotka.

Ultimul prinde tot mai multe minute la Napoli. ”Spalletti îmi oferă încredere, cu Gattuso n-aș fi jucat niciodată”, a povestit Lobotka în presa italiană.

Defensiva mizează pe Skriniar, de la Inter Milano. La 21 de ani, Robert Bozenik, legitimat la Feyenoord Rotterdam, este speranța de gol. Un mix de experiență și prospețime care poate duce Slovacia în Qatar, la anul.

Croația are al doilea meci la rând departe de Zagreb. A avut o deplasare plăcută la Moscova, în Rusia, acolo unde în 2018 a ieșit vicecampioana lumii și de unde acum s-a întors neînvinsă: 0-0.

Zlatko Dalic are de recompus naționala, după ce Luka Modric și Ivan Rakitic n-o mai pot ajuta să strălucească. Circulația rapidă a balonului și pasele geniale pentru atacanți au fost luate de Modric și de Rakitic când au dispărut de la națională.

Lipsa de forță a Croației a fost dezvlăuită de atacantul Ante Rebic în această vară, la Europene. ”Nu contează cine este vinovatul, adevărul este că am fost praf în ultimii 2-3 ani”, a acuzat milanezul, ironizându-i apoi pe Modric și pe Kovacic.

Meciul din Slovacia nu anunță goluri și nici spectacol, ci mai degrabă îndârjire și dorință de a nu pierde.

Pariul că nu se va marca în prima repriză are cota 2,7 la Unibet.