CFR Cluj vs FCSB este duelul care adună cea mai mare rivalitate fotbalistică a momentului în Liga 1 la fotbal. Nici nu poate fi altfel. Sunt programate la duel echipele care au terminat în sezonul trecut pe primele două locuri ale clasamentului și, probabil, se vor regăsi în lupta din play-off-ul actualei stagiuni. Duminică seară, de la ora 21:00, vom vedea cine pe cine ”subordonează” în sezonul regulat.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Eliminarea de joi din Europa League, 1-6 la general cu Steaua Roșie Belgrad, a pornit taifunul care mocnea în Ardeal.

„Pentru mine, Conference League ar fi un eșec”, spunea Șumudică, pe când nu începuse sezonul, iar Liga Campionilor și Europa League erau încă tangibile. Nici șefii nu au înghițit parcursul european al lui Șumudică, cu o calificare neputincioasă în grupele Conference League, și l-au derbarcat.

Situații diferite întâlnim în interiorul celor două cluburi.

Când nu schimbă antrenorii, ardelenii au o conducere liniștită. Ardelenii adorau discreția, cu ”executivul” Marian Copilu lucrând din umbră la strategia vizată de patronul Neluțu Varga - la fel de puțin vizibil precum odinioară Dumitru Bucșaru la defuncta Unirea Urziceni, și un antrenor care se expunea voit, marele amator de mișcări exhibiționiste Marius Șumudică.

La FCSB, aducerea tehnicianului Edward Iordănescu l-a reactivat pe Mihai Stoica, readus pe banca de rezerve, și l-a potolit, pe moment, pe guralivul patron Gigi Becali.

Tehnicianul are o revanșă de luat, după ce conducerea nu i-a prelungit contractul, deși a continuat eficient munca lui Dan Petrescu, cel care aducea titlurile din 2018, 2019 și din 2020, dar pleca în noiembrie 2020 după neînțelegeri cu conducătorul Marian Copilu și a câștigat campionatul.

Lotul ardelenilor este epuizat fizic, după ce, de la startul stagiunii, a disputat deja un tur (15 meciuri). Aprecierea îi aparține antrenorului Șumudică, nevoit să schimbe titularii de la un meci la altul.

Pentru CFR, să spele rușinea din tur a însemnat să marcheze golul de onoare în Gruia. După 0-4 la Belgrad, a venit un 1-2 la Cluj, cu penalty ratat de Ciprian Deac și inferioritate numerică în ultimele 15 minute.

La final, tehnicianul campion cu Astra Giurgiu a fost demis la un loc cu cel care a insistat să-l aducă, Marian Copilu.

Nici la FCSB nu este prea mare veselie. Vicecampioana nu-l va avea la Cluj pe Florinel Coman, atacantul cu mișcări de ”Cobră” din lotul bucureștenilor.

FCSB se confruntă cu plecarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray Istanbul și cu lipsa de formă sportivă a lui Darius Olaru. În atac, Florin Tănase își face datoria de căpitan printre regretelele provocate de amânarea plecării sale la un club din străinătate.

Gafeur cu sârbii, Cristi Bălgrădean va fi probabil păstrat între buturi, titularul Giedrius Arlauskis fiind accidentat.

La Mozzart, un număr exact de două goluri în partidă (1-1, 2-0 sau 0-2) are cota 3,5.