Etapa a 7-a din Liga 1 la fotbal oferă vineri, cu începere de la ora 21:00, un duel interesant între doi antrenori din generații diferite, nașul Gică Hagi îl provoacă pe finul său, Adrian Mutu.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Oltenii au pierdut luni cu CS Mioveni, 0-1, eșec venit după un 0-0 trist cu Chindia Târgoviște.

7 puncte adunate în 6 runde sunt puține pentru nou-promovata din Bănie, care încheagă greu un prim 11 competitiv. Craiova pare anchilozată de la mijloc în sus.

Marchează cu dificultate, deși Mutu și-a propus să dea naștere unei formații cu profil ofensiv.

Dincolo, cu 11 puncte, Farul ocupă deja loc de play-off. Marinarii au îngenuncheat-o pe Dinamo, 3-0, și sunt pe drumul cel bun. Echipa a pierdut doar cu CFR Cluj și a terminat nedecis cu miraculoasa revelație numită Rapid.

Dobrogenii se hrănesc din pepiniera Viitorului, de acolo de unde vine, mai nou, și Nicolas Popescu, 18 ani, fiul președintelui Gică Popescu.

Farul are echilibru în compartimente și arată ca o echipă proaspătă, pe când Craiova se caută, având intenția de a aduce alți jucători de valoare îndoielnică din străinătate.

Hagi, 56 de ani, și Mutu, 42 de ani, împart primul loc în topul celor mai prolifici marcatori din istoria naționalei, cu 35 de goluri fiecare. Deși despărțiți de 14 ani, au fost colegi în tricoul primei reprezentative la Euro 2000.

Ca antrenori, pe cei doi îi despart munți de rezultate. Hagi are trofee cu Viitorul în România, inclusiv un titlu, și o Cupă a Turciei cu Galatasaray. Ambii au antrenat sub tricolor, Mutu la tineret, iar Hagi la prima selecționată.

O remiză ar fi placul piteșteanului, dar nu i-ar conveni prea mult lui Hagi. Se vor duela două formații preocupate de posesie și de atac, astfel că există premisele pentru un meci cu goluri multe.

Prima ligă din România nu se poate făli cu meciuri în care cad goluri cu nemiluita. Partida din Bănie anunță o partidă peste media campionatului, la nivel de reușite pe tabelă, niciuna dintre formații nedorind să joace rolul de echipă mică, baricadată în defensivă.

Superbet oferă cota 2.09 pentru pariul că Farul nu va pierde (semnul X2) și se vor înscrie minimum două goluri în meci.