La Londra, joi seară, de la ora 21:45, se joacă play-off-ul de Conference League, între Tottenham și Paços de Ferreira. În tur, portughezii au produs surpriza, câștigând cu 1-0.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

Comparativ cu barajul de Liga Campionilor și cel de Europa League, nu există competiție inferioară pentru învinsă. Așadar, nu este loc de greșeală și nici de premiu de consolare pentru echipa care va fi eliminată.

Londonezii au început excelent în Premier League. Cele 6 puncte în două etape i-au cocoțat până pe locul 5 în Anglia, fiind între cele 5 formații cu maximum de puncte. Au fost două succese cu 1-0, scorul care, dacă s-ar repeta joi, ar trimite gruparea engleză în prelungiri.

Doar că meciul din Conference League n-are o mare favorită dintr-un motiv verificat în timp. Cluburile britanice nu pun mare preț pe întrecerile din eșalonul 3 al fotbalului european, socotit tărâmul formațiilor din Est.

Sumele care le revin de pe urma participării și a victoriilor abia acoperă salariul anual al unei vedete ca Dele Alli, plătit cu 6,137 milioane de euro pe sezon la Tottenham.

Așadar, întrecerile de mâna a doua și a treia din Europa mai mult încurcă programul bogaților Angliei.

Față de Premier League, unde visează un loc în Top 4, Tottenham folosește multe rezerve în Europa, iar surprizele devin astfel posibile.

Cu un manager lusitan, Espirito Santo, Tottenham are avantajul că știe la perfecție adversarul și campionatul din care provine acesta.

Paços de Ferreira are doar 3 puncte după 3 etape în Portugalia, iar luni seară a cedat acasă, în campionat, cu Estoril. Doar că, spre deosebire de britanici, portughezii pun preț pe Europa.

La Unibet, pariul că Tottenham va câștiga ambele reprize are cota 2,4.