Formațiile CFR Cluj și Steaua Roșie Belgrad susțin joi seară, de la ora 21:30, barajul de accedere în grupele Ligii Europa la fotbal. Ambele echipe sunt picate dureros din preliminariile Ligii Campionilor. Sârbii sunt mai aproape să rămână în a doua competiție europeană intercluburi, în timp ce gruparea română își continuă căderea de două ”etaje”.

Foto:

”Vrem să obținem un rezultat care să ne dea speranțe pentru retur”, spunea antrenorul Marius Șumudică, înaintea partidei de pe ”Maracana” din Belgrad.

„Să intru eu pe teren? S-o aduc pe mama?”, se rățoia, la final, același Șumi. Între cele două declarații și-a făcut loc un meci cu un scor greu de digerat pentru campioana României, 4-0 pentru gazde, rezultat care nu oferă campioanei României cine-știe-ce speranțe pentru calificarea în grupele Europa League.

Cel mai probabil, ardelenii vor continua parcursul în grupele Conference League, obiectivul „de avarie” atins de liderul din Liga 1, fapt care produce destulă nemulțumire în birourile din Gruia, ardelenii având cel mai mare fond de salarii din România și neacceptând roluri de duzină în Europa.

Cu 6 victorii din tot atâtea jocuri, clujenii dau ora exactă în Liga 1, unde au o situație liniștitoare. CFR s-a obișnuit cu victorii ”scurte” în deplasare. Sâmbătă, la Pitești, a fost 1-0 cu FC Argeș.

Tot sâmbătă, la ei acasă, steliștii Serbiei au fost mai ”darnici”: 3-1 cu Backa Topola, neînvinsă până la acest joc. Sunt 5 jocuri în 6 etape, 13 puncte strânse, cu două mai puține decât liderul Partizan Belgrad, golaveraj 8-2 pentru Steaua Roșie pregătită de Dejan Stankovic.

În 2019, CFR și Steaua Roșie s-au duelat într-un meci amical. S-a terminat 1-1, gol Vinicius pentru clujeni. Acum, Vinicius a luat calea FCSB-ului, dar scorul de acum doi ani are șanse să se repete.

Este posibil ca ardelenii să se fi resemnat în privința calificării în Europa League și să ofere prioritate Ligii 1, unde duminică seară înfruntă, acasă, vicecampioana FCSB. Asta înseamnă să menajeze anumiți titulari.

Fortuna oferă cota 5,6 pentru un rezultat de 1-1 înregistrat joi seară în Gruia, între CFR Cluj și Steaua Roșie Belgrad.