​Moldovenii de la Sheriff Tiraspol sunt la un pas să dea marea lovitură și să se califice în premieră în grupele Ligii Campionilor. După ce a eliminat-o pe Steaua Roșie, a pus la podea și campioana Croației, Dinamo Zagreb, cu un uluitor 3-0 în tur.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vecinii de peste Prut mai au un hop, miercuri seară, de la ora 22.00, când trebuie să reziste presiunii de la Zagreb.

Clubul moldovean are 19 titluri în Moldova, 6 la rând. Strategia lui Sheriff este simplă și a dat roade. A început să obțină rezultate și în "afară", calificându-se de patru ori în grupele Europa League. S-a bazat pe scouteri buni și pe aducerea de jucători ieftini, fără nume, dar cu calități. Din toate colțurile lumii.

Cel mai scump din teren (800.000 de euro) a fost brazilianul Luvannor (assist la ultimul gol), atacant venit liber de la Al Wahda, întrucât columbienii Zapata și căpitanul Castañeda (un milion), suspendat, au lipsit. Marcatorii Adama Traoré ("dublă") și grecul Kolovos fac 600.000. Dinamo are în lot cinci fotbaliști de peste 10 milioane!

Niciun titular din ”turul” cu Dinamo Zagreb n-a fost moldovean: 2 greci, 2 brazilieni și câte un columbian, peruan, ghanez, malian, senegalez, luxemburghez și din Trinidad-Tobago. Rezervele folosite vin din Brazilia, Slovenia, Bosnia și Malawi.

Antrenorul este un ucrainean, Iurîi Vernidub, adus în ianuarie, după experiențele la Zoria și Șahtior Soligorsk: "Va trebui să arătăm un fotbal bun și la retur, așa că ne vom concentra la maximum", a spus tehnicianul.

Lupta pe două fronturi macină energiile. Așa au pățit și croații, dar și moldovenii.

Dinamo Zagreb a câștigat în campionat, vineri, cu 1-0 în fața celor de la Lokomotiv Zagreb și este pe 4 în campionat, cu 10 puncte în 5 etape, la 3 puncte în spate liderului Hajduk Split, care are un meci în plus.

Și Sheriff suferă cumplit în Moldova, unde este pe locul 5 (din 8 formații), cu 6 puncte în 3 runde. Ultimul său meci în campionat, pe 7 august, 7-1 cu Dinamo-Auto. Liderul Milsami are 16 puncte.

Dinamo Zagreb caută să repare ce a stricat în tur. Pentru a învinge cu 3-0, scor care trimite în prelungiri, are nevoie de gol rapid, în prima repriză, apoi să încerce desprinderea după pauză.

La Unibet, Dinamo Zagreb are cota 2,12 să câștige fără să primească gol și cota 3,1 să câștige ambele reprize.