​Etapa cu numărul 6 din Liga 1 la fotbal are ca meci de referință al zilei de vineri, de la ora 21.30, înfruntarea dintre două cluburi cu situații economice și sportive diferite, Farul Constanța și Dinamo București.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Dinamo este o grupare cu eterne probleme, de efectiv și financiare, iar Farul reprezintă definiția stabilității, mai ales după fuziunea locală cu Viitorul.

”Câinii” nu au liniște și nu pot alcătui o echipă care să lupte pentru primele poziții ale clasamentului.

Dinamo chiar pare sat fără câini. Sătui de promisiuni nerespectate, jucătorii le răspund cu tupeu conducătorilor (cazurile Deian Sorescu vs Iuliu Mureșan și Paul Anton vs Iuliu Mureșan). Se revoltă dintre aceia care încă n-au plecat sau care nu și-au depus încă memorii la Ligă.

La malul mării, Gică Hagi îi face pe constănțeni să viseze că vor avea o echipă mare cât de curând.

Le-a promis că nu va accepta mediocritatea, deși a explicat că nu are banii pentru investiții ai celor de la CFR Cluj sau de la FCSB, iar principala sursă de finanțare a ”marinarilor” va fi vânzarea de tineri jucători.

Lucrurile nu merg ca unse în echipa ”rechinilor”. Apărarea corespunde, dacă ținem cont că a cedat o singură dată, însă atacul înscrie rar.

Adrian Petre, adus pentru a fi transformat în ”noul Țucudean”, macină în gol. Sclipitor în driblinguri, mingicarul Pitu este ultimul pariu propus de Hagi.

Traseul imaculat al Farului din acest sezon s-a înfundat la meciul cu campioana CFR Cluj. Dobrogenii au plecat cu poarta perforată din Gruia, în etapa a 5-a, primul gol încasat până acum.

Ar putea conta și trecutul. Ca jucător, Gică Hagi a fost un adversar tradițional al ”roș-albilor” în derby-urile Steaua - Dinamo.

Pariul X/1 (egal prima repriză/victorie gazdele în repriza secundă) primește la Fortuna cota 3,95.