La Roma a descins strategul Jose Mourinho, portughezul care a pierdut multe kilograme din statutul de ”Dumnezeu al antrenorilor”. Sacoul de manager la Manchester United și Tottenham l-a strâns pe guralivul tehnician.

Jose MourinhoFoto: Julian Finney / AFP / Profimedia

A fost expulzat de bogații Angliei, iar acum caută alinarea și relansarea în Italia, țara unde a înregistrat ultimele mari succese (în 2010, a cucerit mult-râvnita Ligă a Campionilor cu Inter Milano).

În ”Cetatea Eternă”, ”Mou” construiește cu ”material” primit din Premier League. Ce le prisosește britanicilor iau de bun italienii, asta ca să observăm și mai clar diferența de valoare și de investiții dintre cele două campionate, Premier League și Serie A.

Totuși, în această vară, Italia a reușit să sufle Angliei titlul european chiar pe ”Wembley”.

”Rezerva” Tammy Abraham a fost adusă de la Chelsea, campioana Europei, să dea goluri în contul Romei, pentru o sumă de transfer de 40 de milioane de euro, după ce bosniacul Edin Dzeko a plecat de la AS Roma la Inter Milano ca să-l înlocuiască pe belgianul Romelul Lukaku, aterizat de la Inter Milano la Chelsea Londra.

Un triunghi în care se poate lesne observa care este peștele mic și cine pe cine ”înghite”, închizând cercul în fotbalul mare și bogat.

Mourinho iese în Europa cu o formație din Serie A care a prins locurile ”saracilor”.

Următorul adversar al Romei în Conference League este gruparea turcă Trabzonspor (pe 19 august, ora 20:30, prima manșă, în Turcia, iar pe 26 august, returul de pe ”Olimpico”).

Turcii au intrat în Conference League din turul 3 preliminar, unde s-au descotorosit greu de liderul din Norvegia, Molde, la capătul două remize cu goluri: 3-3 și 1-1. Calificarea s-a decis la penalty-uri.

Trupa din Trabzon are multă experiență în lot, cu nume importante, dar aflate la apusul carierei: ivorianul Gervinho (34 de ani), fost la Arsenal, ultima oară la Parma, și slovacul Marek Hamsik (34 de ani), revenit în Europa după aventura chineză de la Dalian Pro.

Printre titulari îl regăsim și pe vârful nigerian Anthony Nwakaeme (32 de ani), trecut pe la Universitatea Cluj și pe la Petrolul Ploiești. Pentru ofensivă a fost adus și danezul Andreas Cornelius (28 de ani), cu Parma, Bordeaux, Atalanta, Copenhaga și Cardiff în palmares.

Ultimul rezultat al turcilor, Malatyaspor - Trabzonspor 1-5, luni, în prima etapă de Șuperlig. AS Roma n-are niciun meci oficial, dar a impresionat în presezon: o singură înfrângere, 2-5 cu Betis Sevilla, în rest 6 victorii și două remize.

Pentru pariul ”Roma va marca două sau mai multe goluri în meci”, Superbet oferă cota 2,1.